dameširom sveta ih obožavaju

NIKADA NE IZLAZE IZ MODE, A NJIHOVA VREDNOST STALNO RASTE: U ove 4 dizajnerske torbice vredi INVESTIRATI!

0

Neretko pri našim pokušajima da opravdamo kupovinu pojedinih modnih artikala volimo da kažemo kako je to dobra investicija. Ipak, verovali ili ne, pojedini modni predmeti zaista mogu predstavljati sjajnu investiciju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prvenstveno je reč o dizajnerskim komadima, a primat na listi modnih investicija zauzimaju torbice.

 

Neki modeli će, poput famoznih "Birkinki" čak i povećati svoju vrednost dok skupljaju prašinu na policama ormara. Najskuplja ikad prodata Birkin torba, izrađena od krokodilske kože i ukrašena dijamantima i zlatom, prodata je 2010. godine na aukciji za neverovatnih 379.261 dolara.

 

Ovo je sam vrh lestvice, alo postoji niz dizajnerskih torbica prihvatljivijeg cenovnog ranga koje takođe mogu predstavljati sjajnu investiciju.

 

U nastavku vam predstavljamo četiri trenutno najpopularnija dizajnerska imena kada su torbe u pitanju, i modeli koji u ovom trenutku važe za primer "pametne kupovine".

 

1. Louis Vuitton

 

Premda smo neko vreme zazirali od ovog prepoznatljivog dezena, statistike prodaje ukazuju na to kako su se ovi primerci vratili u samo središte modnih zbivanja. Louis Vuitton se treću godinu zaredom našao na vrhu liste najprodavanijih dizajnera kada su ženske torbe u pitanju. Među najtraženijim primercima ove francuske modne kuće je torba 'Pochette Accessoires' za čije je najnovije izdanje potrebno izdvojiti 790 dolara.

 

 

2. Chanel

 

Chanel je sinonim za bezvremenu eleganciju pa ne čudi da su se i torbe s potpisom ovog francuskog luksuznog brenda našle na ovoj listi. Među najtraženijim modelima svakako je '2.55', torba koju je legendarni kreator Karl Lagerfeld dizajnirao 1983. godine. Cena novih modela ove kultne torbe u velikoj meri zavisi od njihove veličine, boje i materijala od kojih su izrađene, a cene se kreću od 4800 dolara pa naviše.

 


3. Prada

 

Italijanska modna kuća Prada odlučila je na tržište vratiti legendarnu 'Nylon' torbicu izvorno predstavljenu 2005. godine. I sudeći prema potražnji, ali i "lažnjacima" koji su preplavili tržište, nije pogrešila. Za novu verziju ovog klasika potrebno je izdvojiti 1390 dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada Nylon (@pradanylon)

 

4. Gucci

 

Jedan od omiljenih brendova mnogih ljubitelja mode svoje je mesto na ovoj listi zauzeo je upravo zahvaljujući torbici posvećenoj nekadašnjoj prvoj dami SAD-a. Radi se naravno o modnoj ikoni Džeki Kenedi i torbi 'Jackie 1961'. Nova verzija ovog modela dolazi u dvije veličine, a dostupna je po ceni od 2000 dolara.

 

 

 

makonda-tracker