sve što je potrebno da znate

Bez vidljivih prelaza: 7 koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

0
Ako želite da se rešite nepravilnosti poput crvenila i tamnih podočnjaka, nije dovoljno da tek tako razmažete tečni puder. Neophodno je da imate na umu sledeće korake.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

#1 Pripremite lice

 

Tuferom poprskanim s malo vode nežno pređite preko lica, a dalje korake planirajte u skladu s potrebama vaše kože. Ako imate masnu kožu, nanesite prajmer koji će je najbolje pripremiti za matiranje. Ukoliko je, s druge strane, vaša koža suva ili mešovita, upotrebite laganiji prajmer, piše Make-up.rs.

 

Kojim redosledom treba nanositi make-up proizvode

 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

 

Nikako ne preskačite ovaj korak, a posebnu pažnju obratite na delove lica na kojima vam se šminka najbrže skida ili gde imate najviše pora. U slučaju masne kože, najvažnije tačke su mesta oko nosa, ispod očiju i čelo.

 

Tri saveta za besprekoran nude make-up look

 

Bonus savet: Ako imate masnu kožu, a nemate pri ruci prajmer, puder u prahu nanesite pre tečnog pudera. Na taj način ćete ublažiti odsjaj, pripremiti kožu, a make-up će duže trajati.

 

#2 Korektor = dodatna priprema

 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

 

Kako biste prekrili nesavršenosti ili tamne kolutove ispod očiju, nikako ne upotrebljavajte nijanse identične vašem tenu - najbolji izbor su nešto svetliji tonovi.

 

 

Greške u nanošenju korektora: Kako da ih izbegnemo?

 

I, da, sve više make-up stručnjaka savetuje da se korektor nanosi PRE pudera! U ovoj misiji vaši verni saveznici su dve palete korektora Maybelline New York Master Camo 01 Light i 02 Medium, koje nude različite nijanse za svaku nepravilnost koju želite da sakrijete.

 

Nastavak teksta pročitajte na Make-up.rs.

 

makonda-tracker