trikovi

Tamna senka i sedefaste nijanse su pravi izbor: 5 saveta kako da najbolje prilagodite šminku "spuštenim" kapcima

0

Nanošenje senki je najčešće jedan od težih stavki prilikom šminkanja. Žene najčešće izbegavaju da se bave bojama na kapcima, nego akcenat satavljaju na lice, puder, rumenilo itd..

foto: Shutterstock/sruilk
foto: Shutterstock/sruilk

 

Međutim i kada su neke žene spretne u nanošenju senki problemi se mogu javiti ukoliko one imaju "spuštene kapke". Ovakav slučaj najčešće i šminkerima  je teži deo za posla, ali postoje trikovi kojma se mogu našminkati ovakvi kapci, a da šminka izgleda zanosno. 

 

 

Pratite sledeće savete i primenite ih u svojoj rutini kako bi izgledale zanosno:

 

1. "Spušteni kapci" se isto u početnoj fazi - pripremi tretiraju kao i bilo koji drugi oblika kapka. Potrebno ih je dakle dobro očistiti, prosušiti, naneti bazu u pripremiti za senke. Jedina razlika je da kada nanosite bazu tu istu bazu nanesete tako što ćete "razvući" kožicu kako bi svuda ušla. Naravno ukoliko su vam kapci masni, posle baze pređite ih bež senkom. 

 

2. U zavisnosti od izgleda koji želite da postignete, možete vaše kapke šminkati prirodno, ili zatamljeno.Istina je da tamna senka najbolje "leži" ovakvim kapcima, zato taman kreon i senka će vam najbolje stajati.

 

3. Međutim, ukoliko se odliučite za prirodniji izgled, najbolje je da samo vaše kapke zasijate sedefastim senkama. 

 

4. Budite slobodni da stavite više slojeva maskare, jer će vam namazane trepavice otvoriti oko.

 

5. Najbilje bi bilo da ajlajner u širokom luku izbegavate, ali ako ga volite, onda ga izvlačite kao tanku liniju koja će se tek nazirati na vašim očima.

 

 

makonda-tracker