bjuti trikovi

OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Slavna šminkerka savetuje - EVO šta izgleda NAJBOLJE na zreloj koži, a šta je ZABRANJENO!

0

Elisa Markam Džans je šminkerka koja se specijalizovala za žene starije od 40 godina i donosi sledeće bjuti savete za zrelu kožu…

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Rumenilo nikako na jagodice!

 

Šminkerka savetuje: nemojte nanositi rumenilo na jagodice. Naime, to može dodatno naglasiti znak vremena. Umesto toga radije ga nanesite laganim pokretima prema gore iznad jagodica – to će se pobrinuti za svež izgled. I boja kože može nam se promeniti s vremenom. Zbog toga Elisa savetuje da pripazite hoćete li koristiti tople ili hladnije tonove boja kod rumenila.


Nemojte zaboraviti obrve!

 

„Dobro“ kod starenja je, tvrdi ona, da ne moramo više toliko često čupkati obrve – nego treba nacrtati dlačice koje nam nedostaju. Posebno se fokusirajte na kraj obrva, jer s godinama tamo najčešće prvo prestaje rast dlačica. Zato nemojte zaboraviti na završetak obrva – inače će vam obrve delovati prekratke.

 

Više pažnje očnim kapcima!

 

Mnoge od nas moraju se u zrelijim godinama boriti s naboranim kapcima. Ako stavite svetli ton boje kože na kapak i ispod obrve, to daje iluziju većih očiju. Kako biste malo podigli oči, nanesite tamniji smeđi ton iznad prirodne bore kapka. Tako će se kapak optički podići prema gore.

 

Odreknite se prozirnih i sjajnih ruževa za usne!

 

Takav ruž odmah otklonite iz torbicesa šminkom. Naime, takav ruž dodatno isušuje usne. Kremasti ruž s malo sjaja i puno vlage obasjaće vaše usne. I nemojte se sramiti boje – lepi crveni ton stoji svakoj dobi!

 

Ajlajner zaokružuje oči!

 

Šminkerka savetuje da senku za oči ne nanosite pokretima gore-dole ili levo-desno, nego kružnim pokretima. I ajlajner je teže nanositi kad imate 40 plus godina. Međutim, to nije razlog da prestanete. Morate pronaći tehniku koja će se prilagoditi novoj situaciji. Ona savetuje da umesto tečnog ajlajnera koristite olovku.


Koristite mekanu četkicu za podlogu!

 

Korišćenje pravog make-up alata takođe je važno. Kako biste izbegli da vam se podloga razmaže po borama, Elisa savetuje da koristite meku četkicu. Jednako će razmazati proizvod po koži i pobrinuti se za izgled bez mane.

 


Olovka za usne pobrinuće se za definisane usne!

 

I oko usana se s vremenom stvaraju borice. Često zbog njih ruž za usne „iskrvari“ – boja pređe s usana u male bore. A to nije baš lepo! Kako bi se to izbeglo, jednostavno koristite olovku za usne i lagano napudrajte usne.

 

Investirajte u tečne proizvode!

 

Šminkerka zna da je naša koža u starijoj dobi sklona isušivanju. Zbog toga proizvodi na bazi pudera nisu baš toliko lepi na koži jer jako naglašavaju bore. Stoga savetuje korišćenje tečnih ili kremastih proizvoda. Tečna podloga opskrbiće kožu tekućinom, a kremasto crvenilo daće sveži sjaj obrazima.

 

 

makonda-tracker