ne radite to sebi

Lenje devojke najčešće prave ovu grešku: Ostarićete preko noći ako ne skidate šminku pred spavanje (FOTO)

0

Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži, kaže profesor dermatologije sa klinike "Maunt Sinaj" u Njujorku, Dženet Graf.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko vas mrzi da uveče skinete mejk ap sa lica, na taj način oštećujete svoju kožu.

Naša koža, kao i ostatak tela, ima određeni ritam. Noć je za kožu najvažnija, jer je to vreme kada se ona obnavlja, dok šminka na koži tokom noći onemogućava taj proces i oštećuje kožu".

Doktor Graf naglašava da što češće pravite ovu grešku "lenjih devojaka", kako je ona naziva, to više štetite svojoj koži, ali negativne efekte ostavlja i to što ponekad prespavate našminkani.

 

Puder


Puder potencijalno može da ošteti vašu kožu, u zavisnosti od načina kako ga nosite.

Ukoliko puder stavite ujutru i nosite ga tokom celog dana, a zatim ga uveče ne skinete, to je veoma opasno jer se sva prljavština i zagađivači sakupljeni tokom dana zadržavaju na vašoj koži".

Izbegavajte ove navike ili ćete ostariti preko noći: Sačuvajte vašu mladost pomoću ovih saveta (FOTO)

 

Maskara


Neke devojke maskaru ne skidaju uveče jer tvrde da im trepavice tako lepše izgledaju ujutru, a druge jer ih ponekad mrzi da to urade.

 

foto: Profimedia

Čestice maskare iritiraju oči tokom noći, pa lako može doći do infekcije i eventualnog razvoja konjuktivitisa", naglašava dr Graf.

Takođe, ako ne skidate maskaru pre spavanja, znajte da će vam trepavice postati krte i lako će se lomiti, opadati i prorediti.

 

To što znate koliko je loše spavati sa šminkom na licu, ne znači i da vas nikada neće mrzeti da to uradite. Zato, devojke, najbolje je da proizvode za skidanje šminke držite negde pored kreveta, kako bi vam bili pri ruci.

 

makonda-tracker