pažljivo sa šminkom

Devojke, oprez: Pojedini make up proizvodi više štete nego što koriste, a jedan izaziva čak i konjuktivitis (FOTO)

0

Pre nego što na svoje na lice nanesete neki od sledećih proizvoda, potrudite se da učinite sve kako biste izblegle neželjene efekte

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom života, žene na svoju kožu nanesu jako puno preparata koji sadrže različite sastojke, a neki od njih su vrlo štetni.

 

Puder i rumenilo, na primer, gotovo su neizostavni deo svakog nesesera, ali deluju na kožu lica na način koji nikako ne bismo želeli – nakupljaju se u porama kože i šire bore. I make upom pomenuto pokušavate da sakrijete, bore se zapravo dodatno šire. Imajte na umu da svakodnevno treba da čistite lice na pravilan način, posebno ako koristite make-up. Ako se odreknete šminkanja, bore će sporije nastajati, a samim tim će se manje i produbljivati/širiti.

 

Žene koje nose naočare za vid trebalo bi da ih se pridržavaju: Osam saveta kako da pravilno istaknete i našminkate oči (FOTO)

 


 

foto: Shutterstock

Kada ste poslednji put temeljno očistili svoje četkice i aplikatore kojima nanosite make-up na lice? Ako niste skoro, na njima je velika količina bakterija koje mogu da izazovu upale na vašem licu, ali i izbijanje akni.

 

Male tajne velikih šminkera: 12 saveta kako da momentalno izgledate 10 godina mlađe

foto: Shutterstock

Lekarima često dolaze pacijenti koji su dobile konjunktivitis zbog nanošenja maskare. Istina, trepavice će izgledati zanosno, gušće i duže, a pogled će biti zavodljiv. ALI, maskare sadrže sastojke koji im produžuju rok trajanja, a retko koja žena svoju četkicu za maskaru čisti ili je redovno menja (barem ne dok ne kupi novu maskaru). Zato četkice prenose prljavštine i bakterije u neposrednu blizinu oka, što može lako rezultirati konjunktivitisom. 

 

Profesionalni šminkeri otkrivaju: Ovo su make up tajne slavnih holivudskih lepotica (VIDEO)

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker