5 beauty pitanja

Šminkanje kao relaksacija: Nevena Madžarević otkriva tajne svoje lepote

0
Voditeljka otkriva koje je beauty rituale preuzela od svoje majke, kada nanosi make-up, koji parfem joj je omiljeni, ali šta joj od mirisnih nota u poslednje vreme najviše prija
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Šarmantna voditeljka televizije Prva Nevena Madžarević godinama neguje svoju platinastoplavu kosu koja joj je i zaštitni znak. Priznaje da je već pronašla savršene metode i preparate kojima neguje svoju kožu, kosu i nokte i kako joj ne pada teško da obavlja sve svoje beauty rituale. S obzirom na to da je zbog posla gotovo svakog dana pod scenskom šminkom, u privatnom životu trudi se da svoju kožu pusti da diše.

 

Nevena Madžarević: Od safarija sa slonovima do blata pirinčanih polja
 

Story: Na koji način negujete svoju kožu, s obzirom na to da ste svetle puti?

 

- S godinama sam naučila šta mojoj koži prija, a šta ne. U skladu s tim se i ponašam. Najviše mi prijaju Clinique proizvodi, tako da njihove preparate koristim i za čišćenje i za negu kože. Zbog čestog i jakog šminkanja, redovno radim piling lica i obavezno posetim kozmetičara jednom mesečno.

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Kakav je vaš stav po pitanju make-upa?

 

- S obzirom na to da se zbog posla često šminkam, naučila sam da uživam u tome. Trenuci kada uđem u šminkernicu pred emisiju ili snimanje retki su momenti kad u toku užurbanog radnog dana uspem da se opustim. Šminkam se i privatno, ali trudim se da ne zatrpavam lice velikom količinom make-upa. Volim da se dnevna šminka ne vidi, već da samo koriguje nepravilnosti.

 

Nevena Madžarević: Sve lepote kontrasta

 

Story: Koje su vam omiljene mirisne note?

 

- Volim parfeme koji imaju svežu notu. Ranije sam ih menjala u zavisnosti od godišnjeg doba, ali od prošle godine imam samo jedan izbor. Otkako sam otkrila Molecule 01, ostali parfemi mi ne prijaju. On je svež i u dodiru s kožom dobija specifičan miris.

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Kako negujete kosu? Imate li neke posebne rituale za održavanje plave nijanse?

 

- Mojom kosom poslednjih 15 godina bavi se jedan frizer, Aleksa La Vie. On je taj koji bira i menja nijanse. Kada poželim promenu, ja mu predložim, ali on odlučuje. Kada u nekog imam poverenja, skroz mu se prepustim. Jedino oko čega Aleksa i ja nikako da se usaglasimo jeste šišanje. Ja bih se stalno šišala, a on misli da meni najbolje stoji duga kosa.

 

Nevena Madžarević: Teško mi pada da ćutim (VIDEO)

 

Story: Da li imate neki beauty ritual koji od najranijih dana niste menjali?

 

- Mislim da se te navike stiču još u detinjstvu, gledajući mamu. Skoro sam shvatila da sam preuzela sve njene rituale. Jedan od njih je da ne odlazim na spavanje dok ne stavim noćnu kremu na lice.

makonda-tracker