letnji manikir

Ovi trikovi nisu skupi, ali PRAVE VELIKU RAZLIKU: 5 načina da vam se nokti ne listaju i ne pucaju ovoga leta

0

Otkrivamo pet ultimativnih trikova pomoću kojih ćete ovoga leta imati zdrave i lepe nokte. 

Nokti, Ruke
foto: shutterstock / Dev_Maryna

Letnja sezona uveliko je počela i mnoge žene muku muče sa ispucalim noktima. Nokti na rukama češće su u fokusu, s obzirom na to da su svima vidljivi i leti i zimi.

 

Ipak, neophodno je podjednako i redovno voditi računa o manikiru i pedikiru, kako bi nam bilo prijatnije da obujemo svoje omiljene sandale kada za to dođe vreme.

 

U nastavku teksta otkrivamo 5 ultimativnih saveta za prevenciju ispucalih i oštećenih noktiju

 

1. Zaštita od sunca

 

Izlaganje suncu je zdravo radi upijanja dnevne doze vitamina D, ali samo ukoliko je umereno. Poznato je da prekomerno izlaganje sunčevim zracima može biti štetno po našu kožu, ali ono što malo ko zna jeste da sunce ima izuzetno loš uticaj na nokte.

 

Kada se sunčate, obavezno svojom kremom sa zaštitnim faktorom obuhvatite i regiju noktiju, a odlično rešenje mogu biti i lakovi za nokte koji sadrže zaštitu od štetnog UV zračenja.

 

 

2. Neka vam nega noktiju postane rutina

 

Negovanje noktiju je jako važno
Negovanje noktiju je jako važnofoto: Tomek_Pa/Shutterstock

 

Kao i kada je negovanje kose ili kože lica u pitanju, neophodno je uspostaviti dnevnu rutinu posvećenu noktima, koja bi trebalo da podrazumeva sledeće korake:

 

 

 

3. Zdrava ishrana

 

Sir je značajan izvor kalcijuma
Sir je značajan izvor kalcijumafoto: Shutterstock

 

Kako je zdrava hrana ključna za sve procese u našem organizmu, ona umnogome utiče i na stanje noktiju. Za uredan manikir i pedikir, u svojoj ishrani oslonite se na namirnice bogatu kalcijumom, kao što su:

  1. mleko
  2. meso
  3. jogurt
  4. riba
  5. sir

 

4. Uvek spremna

 

Opremite svoj lični mali neseser najpotrebnijim sredstvima za negu noktiju i uvek ga nosite sa sobom. Ovaj set opreme trebalo bi da sadrži:

 

  • Lak za nokte
  • Turpijicu od nerđajućeg čelika
  • Ulje za negu zanoktica
  • Kremicu za ruke sa zaštitnim faktorom
  • Uljani skidač laka
  • Grickalicu za nokte od nerđajućeg čelika

 

 

Žene često pribegavaju profesionalnom manikiru
Žene često pribegavaju profesionalnom manikirufoto: MorphoBio/Shutterstock

 

5. Odmor za nokte

 

Mnoge dame ne mogu da živi bez profesionalnog manikira i pedikira, koji često podrazumeva izlaganje noktiju agresivnim metodama i sredstvima. Zato je jako važno razumeti da je i našim noktima ponekad potreban odmor i pauza od ove vrste tretmana.

 

Nega noktiju izuzetno je važna, iz estetskog i zdravstvenog aspekta. Zato je važno da ustanovite svoju jedinstvenu rutinu i redovno vodite računa o svojim noktima. 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

BESPLATNE HALJINE ZA MLADE MATURANTKINJE! 

 

 

 

 

makonda-tracker