KAO BEBINA

Treba vam samo 35 dinara i 10 minuta: Najjednostavniji TRIK ZA MEKANA STOPALA koji štedi i vreme i novac

0

Ukoliko razmišljate o odlasku kod pedikira, sačekajte, imamo nešto super za vas 

foto: Shutterstock / staras
foto: Shutterstock / staras

Prvi prolećni dani izmamili su nas napolje, a patike nam postaju tesne, pretople, pa jedva čekamo da uskočimo u papuče i lagane sandale. Tada svi razmiljaju o izgledu stopala, a njih često znamo da zanemarimo tokom zime. 

 

Sada je pravo vreme da im se posvetite i učinite da postanu lepa, meka i baršunasta. Za to je potrebno otići kod pedikira ili možda probati neki od domaćih pripravaka koji vam može pomoći u uklanjanju suve kože.

 

Donosimo vam jedan super trik pomoću kojeg će vaša stopala biti nikad lepša i mekanija. 

 

 

Sve što vam je potrebno su jedna banana i kašičica meda. 

 

Viljuškom je dobro izgnječite polovinu banane tako da se pretvori u pastu. U to dodajte jednu kašičicu meda, dobro promešajte, pa dobijenu smesu nanesite na oprana stopala.

 

Posebno obratite pažnju da pete budu dobro pokrivene, jer je tu koža najgrublja. Namazana stopala uvijte u samolepljivu plastičnu foliju ili običnu kesu, i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta.

 

Nakon toga kesu uklonite, stopala dobro isperite i turpijom za peta sastružite kožu koja je suva i koja ruži izgled vaših nogu.

 

Za baš zapuštene pete možete koristiti i rende za pete, ali budite obazrivi da ne preterate sa turpijanje. Videćete da je koža mnogo mekša, a onaj grubi deo će za tili čas nestati.

 

Okvirno, za ovaj pripravak vam treba oko 35 dinara. Jeftino, a efikasno, zar ne?

 

 

makonda-tracker