pravo rešenje

ZABORAVITE NA KUPOVNE KREME, PENE I GELOVE: Nakon brijanja nežnu kožu UMIRITE ovim prirodnim sredstvima!

0

Iritacije, peckanje i ranice nikome nisu cilj, te mislite na vreme.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svim damama koje se odlučuju za brijanje kod kuće, a ne depilaciju, saveti o umirenju kože će sigurno značiti.

 

Industrijski gelovi, pene i kreme mogu uzrokovati crvenilo, peckanje i alergije, te je svakako najbolje rešenje da nakon brijanja smirite kožu ovim prirodnim sredstvima.

 

Aloja vera

 

Odlična je za smirivanje upaljene kože, a dodatna je prednost što nije skupa, pogotovo što tu biljku možete posaditi i u svojoj bašti. Potrebno je samo odrezati jedan list biljke i istisnuti gel, koji ćete namazati direktno na sveže obrijanu kožu.

 

Topli oblozi

 

Natopite komad vate vrućom vodom, malo iscedite i kad se ohladi tako da je podnošljivo za stavljanje na kožu, prislonite na lice.

 

Sok od limuna

 

Sok od limuna je prirodna kiselina koja može zaustaviti bakterije u tome da uzrokuju iritaciju u folikulu u kom raste dlaka. Jednostavno premažite lice sokom od limuna, što može izazvati malo peckanja, a smiriće crvenilo i sprečiti infekciju.

 

limun
foto: Shutterstock

Hladni oblozi

 

Ako osećate simptome upale, usled kojih koža može goreti, ublažite ih hladnim oblozima. U čistu krpu ili peškir umotajte nekoliko kockica leda i prislonite na deo tela koji je upaljen.

 

Jabukovo sirće

 

Jabukovo sirće ima protivupalno delovanje i može umiriti iritaciju kože i ublažiti svrab koji se može javiti. Sirćetna kiselina, pored toga, sprečava infekcije. Najjednostavniji način da ga primenite na koži jeste natopiti komadić vate jabukovim sirćetom, pa lagano obrisati upaljeno područje.

 

Med

 

Pored toga što ima antibakterijska svojstva, med pospešuje hidrataciju kože bez hemikalija. Namažite ga na kožu, ostavite da se osuši, pa isperite toplom vodom.

 

cimet, med, limun, cimet i med
foto: Profimedia

 

makonda-tracker