saveti

SAVRŠENU LEPOTU DUGUJE OVIM JEDNOSTAVNIM NAVIKAMA: Eva Mendez otkrila tajnu perfektnog izgleda u 5. deceniji

0

Na izgledu joj zavide i duplo mlađe devojke...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Otkako se pojavila na javnoj sceni, na izgledu joj mnogi zavide. Sa 20 je izgledala fenomenalano, ali se čini da danas u 46. godini izgleda još bolje.

 

Ona ne krije da je disciplinovana i da se trudi da zadrži vitku figuru, a mi smo saznali i kojih se to navika i pravila strogo pridržava već godinama.

 

Dan započinje proteinskim obrokom

 

Eva dobro zna da nas obrok pun proteina duže drži sitima, zato gotovo uvek doručkuje kajganu i parče tosta. "Primetila sam da mi ovakav obrok najviše prija", rekla je ona.

 

Unosi dovoljno tečnosti

 

Zdrava koža i dobar metabolizam rezultat su dovoljnog unosa tečnosti. Glumica kaže da uvek pored sebe ima flašicu sa vodom. Preporuka nutricionista je da se popije namanje 2 l tečnosti u toku dana.

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Eva sebe opisuje kao „biće navike“ kada je hrana u pitanju, a hrana koju voli da jede prilično je zdrava.

 

Doručak se, kao što smo i rekli, sastoji od kajgane i tosta. Kombinacija povrća i proteina su njen izbor za ručak i večeru.

 

Popodne uglavnom pojede pače lososa i puno sezonsog povrća, a uveče piletinu, ćuretinu ili neko drugo meso sa niskim procentom masnoće i takođe dosta povrća.

 

"Zaista uživam u zdravoj ishrani, pa mi ne pada teško da jedem izbalansirano", kaže ona.

 

Ali takođe ponekad i počasti sebe

 

Priznaje da nije pobornik strogih dijeta, pa tako kada oseti potrebu za nečim slatkim, onda i počasti sebe. "Važno je slušati organizam", kaže ona.

 

2 do 3 puta nedeljno posećuje teretanu

 

U toku nedelje vežba minimum 2 puta. Njen trening traje uglavnom oko 45 minuta, a sastoji se od kardio programa u kombinaciji sa vežbama snage. Dodaje da najviše uživa u HIIT treninzima.

 

 

makonda-tracker