POSEBAN REŽIM ISHRANE

ONA JE ZNALA TAJNU BESPREKORNOG IZGLEDA: Merilin Monro je svakodnevno konzumirala OVE namirnice za LEPOTU!

0

Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. Ono što je danas planetarni trend, zapravo je započela Merilin.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Na vrhuncu svoje karijere Merilin Monro je bila jedna od najlepših žena sveta. Bujna glumica je definitivno predstavljala potpunu suprotnost današnjim mršavim modelima. Međutim, prema receptima pronađenim u njenoj biblioteci i intervjuima koje je dala, bila je puno više od plavuše opterećene seksepilom.

 

U intervjuu datom “Meri Kler” 1960. godine, pričala je da voli sve da jede.

 

- Nisam izbirljiva samo pazim šta i koliko jedem. Moram njegovati svoje obline 88-57-90, što je idealno za moju visinu od 166 cm. Želim da zadržim 53 kilograma - govorila je.

 

Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. Ono što je danas planetarni trend, zapravo je započela Merilin.

 

Volela je jaja i meso. U intervjuu za magazin “Pedžent”, 1952. godine, otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

 

- Pre nego se istuširam, spremim šolju toplog mleka sa dva umućena jajeta. Gustiram ovaj napitak dok se spremam na posao. Ponekad uzimam i vitaminske tablete. Ručak je podrazumijevao bogat komad mesa, a večere su takođe odudarale od bilo kakvog glamura. Jagnjeći kotlet ili džigerica uz pet-šest šargarepa. A nakon toga – sladoled.

 

Nije jela heba a ni kolače. Životinjska ishrana uz odsustvo žitarica omogućavala joj je da uz lagane vežbe održava figuru. Provodila je samo deset minuta u laganom trčanju ili dizanju tegova. Volela je jahanje i jogu. Volela je sama da kuva, iako su joj bili dostupni najelitniji restorani. Među knjigama iz njene privatne biblioteke pronađeni su recepti koje je sama zapisivala.

 

Novinarka Rebeka Harington je odlučila da na svojoj koži isproba neobični program ishrane Merilin Monro.


 

 

makonda-tracker