ZABORAVITE NA SKUPE TRETMANE

PRVI REZULTATI SU VIDLJIVI VEĆ POSLE NEKOLIKO DANA: Jednostavan METOD uz pomoć kojeg ćete se BRZO I LAKO rešiti CELULITA

0

Ukoliko planirate da se naredne godine više posvetite svom telu, obavezno probajte ovaj trik.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Suvo četkanje kože možete pronaći u ponudi mnogih wellness centara i kozmetičkih salona kao vrstu anticelulit masaže koja uz to vašu kožu čini blistavom i sjajnom, ali lako je možete izvoditi i kod kuće.

 

Uz kozmetičke, ova tehnika koja se dugo primenjuje u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, od jačanja imunološkog sistema do detoksikacije organizma.


Za suvo četkanje kože potrebna vam je samo četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako biste već nakon nekoliko dana videli prve rezultate.

 

Četkanjem kože:

 

1. Uklanjamo izumrle ćelije.

 

2. Stimulišemo brži rast novih, naorčito vezivnih ćelija koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože.

 

Podsticanjem cirkulacije i masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

 

Za potpuno izbacivanje toksina iz tela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati kožu najmanje tri nedelje. Suvo četkanje kože najbolje je izvesti pre tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom.

 

celulit, Četka
foto: Profimedia

Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugačkim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgo nadole i trbuh odozdo nagore.

 

Takvo četkanje usmerava limfu prema srcu, pa nikako ne četkajte u suprotnom smeru jer usmerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nežniju četku.


 

 

makonda-tracker