blistajte u novim cipelama

Odabir visokih štikli ni malo nije lak: 12 saveta koji će vam pomoći pri kupovini savršenog para

0

Pre odlaska u prodavnicu moramo imati jasnu predstavu kakve cipele želimo, i strogo se pridržavati pravila da ne kupujemo obuću samo zbog dopadljivog izgleda.

 

foto: Profimedia

 

6.Ako cipele imaju produženi deo za prste, trebalo bi da imaju 1-2 cm slobodnog prostora u prstima.

 

7. Cipele kupujte u kasno popodne. Kako se bližimo kraju dana, naša stopala blago otiču. To znači da par cipela koji nam je savršeno odgovarao ujutru, uveče će početi da nas steže. Sasecite ovaj problem u korenu i izaberite cipele koje ćete moći da nosite ceo dan.

 

8. Uvek proverite nove cipele iznutra rukom. Unutrašnjost bi trebalo da bude meka, bez grubih šavova. Uložak bi trebalo da bude savitljiv i da se lako vadi.

 

9. Kada isprobavate nove cipele, napravite nekoliko koraka i na tvrdoj površini. Na mekom tepihu sve cipele deluju udobno. Da biste imali bolju predstavu, siđite sa tepiha i hodajte po podu.

 

Najpopularniji trend ove sezone ona diže na novi nivo: Tamara Eklston ponela papuče o kakvima ćete maštati danima (FOTO)

 

10. Ako razmišljate o kupovini cipela sa visokom štiklom, njena maksimalna visina bi trebalo da bude 9,5 cm. Prihvatljiva udaljenost između đona i štikle ne sme biti manja od 3 cm. Što je manja udaljenost, manja je i stabilnost štikle i veći je pritisak na prstima.

 

11. Zapamtite i da stopala vremenom mogu postati blago duža i šira, pa ih merite na svake dve godine, a naročito ako kupujete cipele preko interneta.

 

12. Kod kupovine cipela sa visokom štiklom, presudno je da vam stopalo ne klizi ka napred. Vremenom, kako ih budete nosili, kliziće sve više, pa može doći do lomljenja pete.

 

makonda-tracker