otmena ležernost? može!

I topla i ULTRAŠIK zamena za farmerke: 3 načina da nosite pantalone koje su bacile trendseterke u modnu groznicu

0

Budući da je vintage moda na ceni, ne čudi povratak jednog od omiljenih retro komada, koji je savršen izbor baš za dane praznika

foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
foto: Victoria Chudinova/Shutterstock

Mislite da je predivni somot rezervisan za vremešne gospođe i aristokrate koje puše lulu pored kamina? Ne možete da budete dalje od istine!


Ovaj materijal vratio se na velika vrata proteklih sezona i našao se u kolekcijama nekih od najprestižnijih modnih kuća, a sve više influenserki bira upravo somotne komade. Posebno je popularan tokom sezone novogodišnjih i božićnih praznika, kada zamenjuje džins, pamuk i lan, a posebno se izdvajaju elegantni strukirani sakoi i pantalone od ovog materijala.


Somotne pantalone odišu retro stilom kao nijedne druge, naročito ukoliko odaberete model zvonastih nogavica, a prikladne su kako za odlazak na kafu preko dana ili posao, tako i za svečanije prilike koje zahtevaju da se doteramo malo više. Savršen su izbor za praznične ručkove i večere, kao i kada treba da se sredite na brzinu. U njima će vam biti udobno i toplo, a bićete više šik nego u farmerkama!

 

  • Uz istu boju ili dezen iste boje

 

Budući da su same po sebi istovremeno efektne i neutralne, možete ih nositi i s umerenim i jednostavnim gornjim delom, poput jednobojne majice ili džempera, a fenomenalno će izgledati ukoliko se, recimo, tamnozelene pantalone od somota kombinuju sa zelenim džemperom svetlije nijanse ili košuljom u drugoj boji i sa tamnozelenim detaljima.

 

 

  • Držite se klasike

 

Nekad je dovoljna i najobičnija bela majica da ostvarite upečatljiv izgled, a s bojom pantalona možete kombinovati jaknu i aksesoare.

 

 

 

  • Bele pantalone + zemljani tonovi

 

Još jedan sjajan način da nosite pantalone od somota jeste da se odlučite za beli ili krem model i da sve ostalo bude u različitim nijansama jedne boje iz jesenje-zimske palete.

 

 

S ovakvim pantalonama možete da kombinujete kapu ili šešir približnog tona, a jednako su šik i s povrnutim nogavicama i kada vam padaju preko kratkih čizama. U svakom slučaju, opcija je bezbroj, a sigurno je jedno: bićete trendi i biće vam tako prijatno!
 

makonda-tracker