ovako se najbolje uklapa

Najvažnije modno pravilo za hladne dane: Šta morati znati kada kombinujete MIDI-HALJINU sa čizmama

1

Gotovo da nema zaljubljenice u modu koja ne voli midi-haljine u svim bojama i dezenima, a jedno pravilo je najznačajnije kada ovaj model zimi uklapate u svoj stil

foto: Shutterstock,  Victoria Chudinova
foto: Shutterstock, Victoria Chudinova

Midi-haljine su svake sezone najtrendi modni komad koji možete uvrstiti u svoj ormar. One su elegantne, pristojne, suptilne, a odišu seksepilom! Nose se u svim bojama, dezenima, sa različitom obućom, u gotovo svim godišnjim dobima!

 

 

Iako su midi-haljine bile jedan od glavnih hitova letnje sezone, posebno cvetne midi-haljine, obradovaće vas činjenica da su one i te kako popularne i u hladnim jesenjim, ali i zimskim danima. Kada uz njih uklopite kaput, mantil, džemper i dobre čizme, možete ih nositi od oktobra do marta!

 

Ipak, dok je s midi-haljinama lako leti ― bilo da ih uklapate uz sandale ili baletanke ― sa čizmama nije najjasnije kako ih treba ukombinovati na najefektniji način.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Midi-haljine zimi nisu idealno rešenje jer ne vole svi da nose cipele i čizme s visokom štiklom, posebno kad je poledica. Zbog toga ih mnoge žene nose sa čizmama sa ravnom petom, neretko dužine do kolena. 

 

To nije dobra ideja.

 

Midi-haljina, koja je minimalno duga do kolena, s dubokim čizmama ne laska vašoj figuri. Ako se ne vidi ni milimetar vaših nogu, ovakav autfit će vas "progutati".

 

Zato postoji važno pravilo za kombinovanje čizama sa midi-haljinom!

 

Vaša haljina uvek mora bit iznad ivice čizama najmanje za širinu dlana (ili i više). Noga tada nije potpuno skrivena, balansiraju se proporcije, noge vizuelno deluju duže i tanje.

 

Celokupan stajling deluje harmoničnije, dok u suprotnom, sa haljinom preko čizama, čitav vaš donji deo tela deluje "glomaznije", a noge ― kraće.

 

 

makonda-tracker