pratite korake

JEDAN POGREŠAN POTEZ PRAVI MODNU KATASTROFU: 5 uobičajenih modnih grešaka koje mnoge žene PRAVE LETI i kako ih IZBEĆI

1

Letnja moda nije tako jednostavna kako se može činiti! Jedan pogrešan potez vaš pažljivo birani stajling može pretvoriti u propast, i to čak nema veze sa tim da li ste odabrali manje trendi komad, već mnogo različitih sitnica.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ove uobičajene modne greške morate izbegavati ne samo ovog leta, već i u svim predstojećim letnjim sezonama i godinama ubuduće:

 

1. PREVIŠE AKSESOARA

 

Ovo radimo možda čak i svake sezone, a jasno je da "previše" nije uvek tako dobra stvar! Mnogo aksesoara, koliko god bili trendi, mogu uništiti ukupan utisak i čitav stajling. 

 

Lako je preterati sa aksesoarima, posebno leti, ali zapamtite da uz dobru torbicu dovoljno je poneti 1 ili 2 statement komada nakita. Izgled je tada kompletiran!

 

Sitnice na koje treba da obratite pažnju ako nosite KARNERE

 

2. PREVIŠE BOJA

 

To što je napolju sunčano ne znači da se moramo obući u sve boje koje postoje. Ovo leto od trendova donosi neutralnu paletu boja koje ćemo kombinovati, a u to će "uskakati" poneka hrabrija nijansa. 

 

Bela boja uvek je dobar izbor za tople dane, a odlično se kombinuje i sa jarkim bojama, ukoliko ne možete da ih izbegnete. Oprez: dve jarke boje mogu se odlično ukombinovati, ali već treća je totalni višak... Proverena formula je i kombinovanje dve nijanse iz iste "porodice boja".

 

3. POGREŠAN GRUDNNJAK 

 

Zaista, slatki topići mogu da laskaju figuri i budu glavni letnji adut, ali bez dobrog grudnjaka ništa neće izgledati kako ste zamislili. Važno je da odaberete dobar grudnjak koji se ne vidi kroz garderobu, koji nije preuzak, čije bretele ne ostavljaju trag...

 

Ovo isto važi i za donji veš: ukoliko se bilo šta vidi kroz garderobu, bilo zbog boje, bilo zbog pogrešne veličine, ostavlja se utisak jeftinosti, a to nikome nije cilj.

 

Trik pomoću kog možete da sakrijete grudnjak kada nosite haljinu sa otvorenim leđima

 

4. PREUSKA GARDEROBA

 

Uska garderoba leti možda će istaknuti vašu vitku liniju i pokazati rezultate dijete na najbolji mogući način, ali nije uvek idealna opcija. Manjak cirkulacije može dovesti do potpuno suprotnog utiska od onog koji ste nameravali da postignete.

 

"Sauna" efekat sve će pokvariti, tako da birajte pažljivo! Oznojenost se lako vidi leti, a i ne zaboravite da je oversized odeća veoma trendi. Ili, ako ne možete da izbegnete usko, birajte onaj komad garderobe koji neće otkriti da ste se oznojili, važna je i boja...

 

 

5. POGREŠAN MATERIJAL

 

Zaboravite na sintetiku! Pamuk i lan su sve što vam je potrebno. Odustanite od neprirodnih materijala koji koži ne daju da diše.

 

Lagano i prozračno neka budu vaši imperativi za toplo vreme...

 

 

 

 

 

makonda-tracker