PRUŽAJU ŽENSTVENOST I LEPRŠAVOST

IZMEĐU MODNOG UŽASA I SENZUALNOSTI GRANICA JE TANKA: Sitnice na koje treba da obratite pažnju ako nosite KARNERE

0


Oni su šik, oni su upadljivi, oni su detalj koji može da zameni nakit! Karneri su večiti letnji trend i naravno da se vraćaju i ove sezone. Ipak, nameće se pitanje kako ih nositi tako da ne izgledamo napadno i neukusno...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nema jednostavnijeg načina da svojoj odevnoj kombinaciji dodate dašak razigranosti i girly vajba nego da odaberete efektan komad s karnerima. Bez obzira na to da li nosite bluzu jednim upečatljivim karnerom ili s više njih koji padaju niz rukave, ovaj detalj je ne preterano suptilan, ali svakako ne previše napadan način da skrenete pažnju na sebe i izgledate elegantno. Karneri razbijaju dosadu čak i jednobojnih odevnih varijanti, ženstveni su, zabavni i pružaju mnogo mogućnosti da ostavite sjajan utisak.


Kao i svaki trend koji privlači poglede, s karnerima bi valjalo da budemo oprezne i da se pridržavamo nekih pravila, a ovo su najvažnija.

 


1. Mislite na balans


Karneri bi mogli da učine da stil izgleda pomalo detinjasto i neozbiljno, zbog čega je uvek dobra ideja kombinovati ih s komadima koji su sasvim suprotni. Nosite otkačenu bluzu s karnerima i animal printom? Kombinujte je s najjednostavnijim mogućim farmerkama! Imate lepršavu suknju s karnerima? Dodajte joj vintidž majicu bez aplikacija!


2. Nosite samo decentan nakit


Karneri su dovoljni napadni da mogu da zamene aksesoare, pa ako birate da nosite nakit, potrudite se da on bude suptilniji umereniji ― alke srednje veličine i tanak lančić sasvim su dovoljni.


3. Pazite da ne raširite vizuelno figuru


Ako nosite bluzu s karnerima, potrudite se da donji deo odeće bude uži, a ukoliko karneri krase suknju neka gornji deo bude uz telo. Iako pružaju lepršavost, previše širokih detalja i krojeva moglo bi da učinite da izgledate krupnije, pa uvek mislite na taj odnos komada.


4. Držite se jednostavnosti


Ukoliko nemate mnogo samopouzdanja kada je kombinovanje odeće i nošenje tako upečatljivih trendova u pitanju, neka sve bude najprostije moguće! Neutralni komadi bez previše izreza, ravno kroja, neupadljivih boja i dezena svakako će izgledati lepo uz pomoć karnera, a učiniće da se osećate prijatno umesto kao da cela prostorija gleda samo u vas.


5. Nosite karnere tamo gde se ne očekuju.


Pored klasičnih komada s karnerima na sredini bluze, na rubu ili rukavima, postoje i neobične varijante s ovim detaljima tamo gde ih inače ne viđamo. One su interesantan odgovor na popularan trend i učiniće stil zanimljvim, pa slobodno izaberite pantalone s karnerima na nogavicama ili košulju ukrašenu karnerima na leđima.

 

U galeriji obavezno pogledajte kako su ovaj trend iznele poznate lepotice ― od crvenog tepiha do street style kombinacija.

 

1 / 12 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker