sitnice prave razliku

IZGLEDAĆE IZNOŠENO I JEFTINO: Nikad (ali NIKAD) ne kupujte ovakve torbe — uništavaju kompletan izgled

0

Ne možemo svi da nosimo „birkinku“, tačno, ali možemo da učinimo da naš stil deluje daleko skuplje, luksuznije i ekskluzivnije ako obratimo pažnju na ove sitnice

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tržište je preplavljeno kopijama aksesoara čuvenih brendova i to je ono što je zajedničko svim meridijanima. To je najočiglednije u slučaju torbi, koje vrlo lako mogu da unište kompletan autfit. Međutim, šta kada odvojite nešto više novca, a ukutisak je i dalje veoma loš i — pa, jeftin? Verovatno niste znali da postoje detalji na tašnama koji izazivaju upravo ovakav efekat čak i kada je reč o luksuznim brendovima!


Vrlo jarke/ Vrlo izbledele boje

 

tašne, torba
foto: Profimedia

Iako je ispran look poželjan na određenim komadima poput farmerki u street style kombinacijama, on na obući i tašnama stvara vrlo loš utisak.


Uvek je najbezbednije izabrati crnu boju, a jednako skupo mogu da izgledaju modeli u navy, burgundi i punoj braon boji.


Pored toga, klonite se jarkih nijansi, koje mogu da učine da i najkvalitetniji komad deluje jeftino, naročito u slučaju ružičaste boje.


Vidljivi rajsferšlusi/lančići/kopče, bespotrebne nitne

 

Sofija Riči, torba, pismo-tašna, tašna
foto: Profimedia

Ukoliko nije u pitanju ključni motiv i ukras oko kojeg je "ispleten" ceo dizajn, već su samo rajsferšlusi preterano vidljivi na čizmicama ili tašnama, utisak nije sjajan. Uvek radije izaberite modele na kojima su oni nešto suptilniji ili skriveni iza komada tkanine.


Previše svetlucavih kopči i lančića pogrešne težine definitivno čine da torba izgleda jeftinije, makar meni kaže Paulina Lifner fon Sidou, osnivačica stokholmske kompanije Little Liffner. Kako je ona dodala, ako želite da postignete luskuzniji izgled, ključ je mudrom biranju materijala — ako imate kvalitetnu kožu (ili makar njenu imitaciju), prešli ste već pola puta!


Kontrastni šavovi

 

mini haljina, kratka haljina, letnja haljina, crvena torba, torba, tašna, starke, patike, suknja, bela suknja, bela haljina, noge
foto: Shutterstock

Pojedini jeftiniji brendovi i oni koji prave imitacije skupocenih tašni neretko pokušavaju šavovima da odvuku pažnju s manjka kvaliteta modnog komada i provuku konce kao detalj. Oni to, međutim, nisu. To što nešto privlači pažnju ne znači da je dobro, naročito ako su u pitanju asimetrični šavovi različitih boja koji se pojavljuju i gde im mesto nije. Skupoća je u suptilnosti!

 

 

makonda-tracker