obratite pažnju

OD OVOGA ZAVISI UTISAK SKUPOCENOSTI: Zbog ova 4 detalja vaša torba ili cipele mogu izgledati ― jeftino

0

I najmanji detalji čine razliku, a kada govorimo o modnim dodacima poput torbice i različitim modelima obuće, dešava se da oni ponekad izgledaju jeftino bez obzira na cenu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ponekad i najjeftiniji model torbe ili obuće može izgledati skupoceno i odisati luksuzom, a kako biste odabrali upravo takve modele, potrebno je obratiti pažnju na sledeće detalje.

 

Prema mišljenju modnih eksperata, ova četiri detalja čine veliku razliku u stvaranju utiska skupocenog predmeta kada je reč o torbicama i obući.

 

Rajsferšlusi i kopče

 

Bez obzira radi li se o rajsferšlusu na čizmama ili metalnoj kopči na torbi, ako se na ovom detalju štedelo pri izradi, navedeno možete odmah uočiti. Jeftine varijante poput rajsferšlusa obično imaju jak sjaj i grubljeg su oblika. U najgorem slučaju, metalna boja će se brzo početi ljuštiti.

 

Čak i najjeftiniji primerci torbi i cipela mogu izgledati visokokvalitetno ukoliko su detalji poput sjajnog rajsferšlusa i kopči manje vidljivi.

 

 

Svetle boje

 

Poznato je to da tamne boje, kada je reč o odevnim komadima, neretko skrivaju telesne nesavršenosti, a iste istaknute na obući ili torbicama prikrivaju loš kvalitet njihove izrade.

 

Birajte modele neutralnih i prigušenih boja poput crne, krem-bele, bež, mornarski plave ili bordo. Isto tako nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za verzije u puderastim nijansama pastelnih boja.

 

 

Previše detalja

 

Svetlucavi cirkoni, mašne, cveće ili volani samo su neki od ukrasa i detalja koje možemo pronaći na torbicama i različitim modelima cipela koji mogu stvoriti jeftin utisak, stoga izbegavajte verzije s previše ukrasa i niko neće primetiti da su vaše cipele ili torbica povoljne cene.

 

 

Nečisti šavovi

 

Ništa ne vrišti "jeftino" više od nejednakih šavova ili onih u bojama koje se ne podudaraju s korištenim materijalom pri izradi torbi ili obuće. Pri kupovini navedenih modnih komada pripazite da ne postoje istaknuti šavovi po sredini, što njihov celokupan izgled odmah čini manje vrednim.

 

 

makonda-tracker