lako je!

NEKE DEVOJKE JEDNOSTAVNO NE SMEJU DA NOSE ŽUTO! Evo kako da utvrdite koja boja odeće čini da izgledate NAJBOLJE MOGUĆE

0

Koliko god vam se neka boja dopadala, moguće je da je ona sasvim pogrešan izbor za vaš ten i da čini da izgledate lošije nego što biste u nekoj drugoj nijansi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sigurno ste i sami primetili da vas neke boje jednostavno "pojedu", dok druge čine da izgledate lepše nego inače i, samim tim, osećate se samouverenije.

 

Ukoliko baš ne možete da im odolite, slobodno ih koristite za modne detalje poput kaiša, torbice, marame i slično, ali se potrudite vam osnovna boja autfita bude u tonu koji će laskati vašem tenu.

 


Kako utvrditi tip tena?


Prvi korak u određivanju najboljih boja za sebe jeste da utvrdite kakav je, zapravo vaš ten — topao, hladan ili neutralan.


Topao imaju osobe čija je koža u boji breskve ili sa zlatnim primesama i vene na zglobu ruke su joj zelene ili maslinaste. Hladan imaju oni čija koža ima primese ružičaste ili crvene, a vene na podlaktici izgledaju plavo ili ljubičasto, dok neutralan podton kože imaju osobe koje ne mogu sa sigurnošću da se svrstaju ni u jednu od ovih kategorija, a vene na zglobu su im plavo-zelene.
Da biste lakše shvatili, dodaćemo da se kao primer za topao ten često navodi Dženifer Lopez, za hladan Nikol Kidman, a za neutralan Džulija Roberts.

 

Boje, Moda, Odeća, duga, orman, Garderober
foto: Shutterstock

Koji ten treba da nosi koju boju?


Topao


Stručnjaci preporučuju da žene koje imaju topao ten nose tople boje poput narandžaste, žute i boje ćilibara, dok pri istraživanju odeće hladnih boja biraju toplije nijanse kao što su tirkizna i maslinastozelena. Kada je reč o neutralnim bojama, odlično će vam stajati boja karamene, čokolade i kremaste nijanse bele. Ipak, važno je da se klonite crvene boje, osim ako koketira s ljubičastom.


Hladan


Ako je vaš podton hladan, odlično ćete izgledati u odeći svih nijansi plave boje i ljubičastim nijansama. Što se tiče toplog spektra, možete nositi odeću u ružičastim tonovima, a u slučaju neutralnih ne istražujte dalje od sive i bele boje. U svakom slučaju, važno je da se klonite svih nijansi narandžaste i žute!


Neutralan


Za ljude čiji je ten neutralan, sjajan izbor je, naravno, boja kajsije, pastelna nijansa plave, svetloljubičasta, dok od neutralnih fenomenalno nose sivu, belu i bež boju. Ipak, žuta i crvena nisu najsrećniji izbor.

 

 

makonda-tracker