bez brige

STAVITE PARFEM I ON SE UBRZO VIŠE NI NE OSEĆA? Saznajte jednostavne trikove da se na vama zadrži MNOGO DUŽE

0

Ako vam se čini da vam parfem posle sat-dva "izlapi", isprobajte neke od trikova pomoću kojih će mirisi na vama biti postojanij!
 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Nanesite hidratantnu kremu ili losion

 

Losioni i kreme deluju poput neke vrste "lepka" i parfem kao da zalepe za vašu kožu. Ukoliko želite da vam miris na telu duže traje, utrljajte losion na mesta koja mislite našpricate parfemom. En Serano-Meklejn, osnivačica MCMC Fragrances, izjavila je: ''Naša koža nije nužno najbolja podloga za nanošenje parfema. Koža je masna i ne apsorbuje parfem.''Izaberite hidratantnu kremu bez mirisa kako se mirisi ne bi mešali i tako će sva pažnja biti na parfemu".

 

Izaberite snažniju baznu notu

 

Različiti mirisi različito traju. Najbrže nestane miris citrusnih parfema jer imaju slabe molekule, dok cvetni mirisi i oni koji nas podsećaju na začine duže traju. Mirisi koji se obično najduže zadržavaju na našem telu su oni kojima je baza vanila, mošus ili drvo.

 


Strateški kombinuj mirise

 

Obožavate citrusne mirise, ali se ne želite celi dan prskati kako bi se parfem osetio? Trik je vrlo jednostavan. U slojevima ga kombinujte s parfemom koji ima jaču bazu kako biste mu produžili rok trajanja na koži.

 

Pustite kosu

 

Vaša kosa ima bolji miris od vaše kože, pa ako imate dugu ili srednje dugu kosu naprskajte parfem u nivou vrhova kose. Kosa se pri vrhovima najviše pomera, pa se tako ugodan miris parfema raspršava oko vas.

Naprskajte mesta gde se nalazi puls

 

Prilikom nanošenja parfema, držite se pulsnih tačaka kao što su ručni zglobovi, vrat i područje iza koljna. Ta mesta su malo toplija od ostatka tela, pa će se miris više otpuštati.

 

Držite parfem na pravom mestu

 

Ako želite davam parfem traje duže u bočici, stavite ga na hladnije i tamnije mesto. Mnogi od nas stave parfem u kupatilo, ali zapravo to nije dobro mesto zbog vlage i pare i topline koje nastaju tuširanjem, a nisu dobre za naše parfeme.

 



 

makonda-tracker