obratite pažnju

Ines de la Fressange otkriva kako da bude poput zanosnih Francuskinja: Ovih 5 pravila za nošenje parfema morate znati!

0

"Parfem mora biti diskretan, poput male tajne. Ja stavljam malo parfema na vrat, na šal."

Ines de la Fressange
Ines de la Fressangefoto: Profimedia

Ljubav između Francuskinja i parfema jednostavno je neraskidiva. To može da potvrdi i Ines de la Fressange, legendarna 60-godišnja francuska manekenka i ikona stila. Za magazin Vogue otkrila je kako parfem stavlja svaki dan - "čak i kada sam sama kod kuće", priznala je.

 

U nastavku pročitajte pet pravila Ines de la Fressange za nošenje parfema kojih se uvek pridržava, prenosi Elle.

 

1. Pronađite jedan parfem i budite mu verni

 

Francuskinje su verne svojim parfemima. Godinama nose jedan miris i ne menjaju ga, bez obzira da li je jutro ili veče, zima ili leto:

Mislim da Amerikanke vole da imaju više parfema. Vole nove parfeme i kupuju stvari koje otkriju u magazinima ili robnim kućama gde ih zaskoče uverljivi prodavači. Takvo nešto ne postoji u Francuskoj u toj meri. Ne pitajte me o novim parfemima. Uglavnom ih mrzim. Mislim da su previše agresivni, s previše irisa i šta ja znam čega sve ne!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Perfume Shop (@theperfumeshop) on

2. Dopustite parfemu da evoluira s vama

Kad sam bila mlada devojka, počela sam da nosim jedan miris na bazi pačulija, u stilu sedamdesetih, sve dok mi deda nije rekao da mlada devojka ne bi trebalo da nosi tako težak parfem. Kasnije je jedna prijateljica iz škole nosila Chanel No. 19, a ja sam se toliko divila njenom zrelom stilu da sam je kopirala. Zatim sam nosila Chanel Cuir de Russie dok ga suprug nije ukrao od mene! Sada već dugo vremena nosim Mitsouko od Guerlaina. Često od taksista dobijem kompliment na račun parfema, a moja deca bi me mrzila kada bih samo pomislila na to da ga zamijenim drugim."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Perfume Society (@theperfumesociety) on

3. Ne stavljajte previše parfema

Parfem mora biti diskretan, poput male tajne. Ja stavljam malo parfema na vrat, na šal. To sam naučila od svoje bake. Toliko je volela parfeme da je jednom prilikom kad sam je posetila u bolnici na svom stolu imala samo bočice parfema. Volim mošusne parfeme i mrzim one koji mirišu na hranu, s notama vanile i čokolade, ili pak one koji podsećaju na nešto specifično. Francuzi cene brendove koji nisu toliko poznati."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Perfume Shop (@theperfumeshop) on

4. Nikada ne mešajte parfeme

Kada malo bolje upoznaš parfeme, naučiš koliko je teško da se naprave i koliko je u tom procesu važan rad "nosa" tj. osobe koja je osmislila parfem. Na primer, potrebne su im baze koje ne mirišu dobro i koje se mešaju s drugim sastojcima kako bi se postigla izvrsnost. Zato, nemojte pomišljati da možete sami da mešati parfeme. To jednostavno neće funkcionisati."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Perfume Shop (@theperfumeshop) on

5. Neka zamiriše vaš celi život

U fioke stavljam Santa Maria Novella potpourri, u auto parfem za kuću Cypres brenda Diptyque. Na ulazu u kuću držim štapiće Rigaud. Imam i jedan miris u kancelariji, a takođe sam zavisna od mirisa svećama bez kojiho ne putujem. Kada je u pitanju parfem, nikada ne izlazim bez njega."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Perfume Shop (@theperfumeshop) on

 

 

makonda-tracker