icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Beauty

Danijela Dimitrovska Amidžić: U saglasju s prirodom

Koristeći make-up trikove koje je krala od profesionalnih šminkera dok je gradila karijeru top-modela, jedna od suvlasnica agencije Models Inc spremi se za večernji izlazak u roku od 20 minuta, negu kože i kose poverava profesionalcima, ali ne zaboravlja ni sa
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević
Zahvaljujući genetici s jedne i kvalitetnoj, redovnoj nezi s druge strane, manekenka i suvlasnica agencije Models Inc Danijela Dimitrovska Amidžić pleni svojim prirodnim izgledom i svežinom. Nije previše opterećena kozmetičkim preparatima niti robuje svom izgledu, koji je za profesiju kojom se bavi izuzetno važan, ali priznaje da u torbici uvek ima neke svoje kremice i losione bez kojih nigde ne ide. Iako se nije podvrgavala zahvatima estetske hirurgije, Danijela kaže da nema ništa protiv ovakvih intervencija ukoliko oni prate prirodu.Story: Kako izgleda vaš jutarnji, a kako večernji kozmetički tretman?
- Moj jutarnji ritual sastoji se od čišćenja lica tonikom za mešovitu kožu i nanošenja dnevne kreme. Večernji tretman ne razlikuje se mnogo, sem što dnevne nanosim noćnu kremu.

Story: Postoji li neki savet za negu od vaše bake ili mame, kojeg se i dalje pridržavate?
- Pridržavam se maminog saveta da na spavanje ne idem sa šminkom, kao i da suštinska nega ulazi na usta, kroz zdravu ishranu.Story: Postoji li neki make-up trik koji ste naučili prilikom brojnih snimanja editorijala, a primenjujete ga i u privatnom životu?
- Naravno, ima ih mnogo, a jedan od njih glasi: kada belu olovku za oko stavite u unutrašnji deo, dobijate efekat otvorenog oka i vizuelnog uvećavanja.

Story: Koliko često odlazite na kozmetičke tretmane?
- Svaka dva meseca. Smatram da su profesionalni kozmetički tretmani veoma bitni. Devojke treba da počnu s osnovnom negom već u ranoj mladosti i ne bi trebalo da čekaju zrelije godine. Story: Koliko vam je vremena potrebno da se sami našminkate za večernji izlazak?
- Naučila sam da to uradim veoma brzo i za neki intenzivniji make-up potrebno mi je svega 20 minuta.

Story: Koji vam oblik frizure najviše odgovara i kako negujete vlasi?
- Duga kosa, uz blago tanjenje, najbolje pristaje mom licu. Moj drug Ivan Veljić, koji je frizer, uz određene tretmane i maske pomaže mi da je negujem na pravi način.

Piše: Saša Tošić