Dragana Dabović: Retro diktat

0
Šta je modni fetiš mlade glumice? Zbog čega najviše voli haljine i kombinezone? Kakve asesoare izbegava, a koje muške voli da ponese? Kako opisuje svoj modni stil...
Dragana Dabović, foto: Andreja Damjanović
Dragana Dabović, foto: Andreja Damjanović

…Najluđa modna kreacija koju sam ikada ponela je KOMBINEZON OD SEDAM RAZLIČITIH MATERIJALA, sa ruskim kopčanjem i istom takvom kragnom, šalvare-nogavice sa ogromnim prišivenim srcem preko zadnjeg dela, naravno šivenog po mojoj meri i mojim željama. SATOVI su moj fetiš, a često u šali kažem i moja bolest, jer kako godine prolaze shvatam da je prodavnica satova jedini izlog koji mi zavrti mozak čak i kad moje svesno pokusa da potisne ono jače, podsvesno, da je to 22. sat koji ću kupiti, posto ih trenutno imam dvadeset jedan.

HALJINA I KOMBINEZONA imam najviše u ormaru i skraćuju mi vreme i muku oko oblačenja. Razlikuju se samo po bojama, materijalima i krojevima u zavisnosti koje je doba dana i na kakvu priliku odlazim.

Nikada me nećete videti U DEKOLTIRANOJ MAJICI i U MINI SUKNJI, a posebno ne u njihovoj kombinaciji. NAKIT koji nosim najčešće je poklon od osoba koje meni znače, pa su oni nekako uvek uz mene. Veoma obraćam pažnju na OBUĆU, pre svega na to da bude udobna i nosiva, bilo na štiklu ili ravna.

Od MUŠKIH STVARI često nosim satove XXL veličine i koristim muški parfem. ANIMAL PRINTA I ŠLJOKICA gotovo da nema na mojim odevnim kombinacijama. RETRO STIL mi se dopada i radujem se što se vraća jer odiše porukom koja je nežna i nosi tajnu onog senzibilnijeg vremena i damskog šlifa kada se žena vrlo jasno po mnogo čemu razlikovala kao nežniji pol. Volim da ono što nosim bar delić govori o mom karakteru i temperamentu. Upečatljivo, ali nenametljivo, jednostavno, ali ne i neprimetno. Eto, to je MOJ STIL…

Danilo Mašojević

makonda-tracker