Glossy EDITORIJAL

Dragana Džajić: Samo je nasmejana žena privlačna

0

 

Uspešna manekenka i dizajnerka najlepšim modnim ukrasom smatra sreću jer samo pod tim uslovom i odevna kombinacija može da bude dobitna.

foto: Miladin Šormaz
foto: Miladin Šormaz

Prefinjen odnos prema modi i odeći generalno, manekenka i dizajnerka Dragana Džajić stekla je još u najranijem detinjstvu posmatrajući svoju mamu Branku kako se sprema za posao. Nakon što je ostvarila uspeh u manekenstvu, atraktivna plavuša počela je da se bavi i kreiranjem ekskluzivnog donjeg veša, smatrajući da je on jednako važan za svaku ženu baš koliko i ostali delovi garderobe.

 

Ispoljavajući svoju kreativnost na taj način, ona otkriva koliko moda zapravo utiče na nju i koliko joj omogućava da se iskaže na najbolji način.

 

Zašto moda može toliko da usreći svaku pripadnicu nežnijeg pola?


- Svaka žena potajno voli da joj se dive. Da izgleda lepo, mlado, moderno... A moda i te kako može da utiče na ženu, njeno raspoloženje i samopouzdanje.


Koja vas odevna kombinacija iznova ostavi bez daha i po vama nikada nije aut?


- Ne bih mogla da se odlučim za jednu. Smatram, i zauvek ću biti tog mišljenja, da žena mora da neguje svoju ženstvenost. Ne volim što je dečački stil dugo bio moderan. Srećom, to se sad menja, što me raduje. Izuzetno volim da ističem ženstvenost i u svojim modelima.

 

foto: Miladin Šormaz


Navedite svoj omiljeni asesoar i zbog čega ga izdvajate?


- Nigde ne bih išla bez tašne, u njoj imam čitavu malu apoteku, pomalo šminke i parfem.

 

Zapažate li na jačem polu odeću i da li procenjujete muškarca na osnovu toga šta je obukao?


- Da. Veoma volim da vidim lepo odevenog muškarca. To dosta govori o njemu. Ne mislim na to da li je obukao jeftinu ili skupu stvar, već kako je iskombinovao garderobu, cipele, frizuru... Mnogo obraćam pažnju i na to da li je sve čisto i opeglano, jer po tome mogu da vidim koliko brine o sebi.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

foto: Miladin Šormaz

Ko je najviše uticao na formiranje vašeg modnog stila?


- Moja majka je žena koja ima neverovatno stila. Još kao mala, gledala sam je kako se doteruje i sprema za posao. Uvek je imala divne kostime, elegantne i ženstvene. Ona je mnogo uticala na formiranje mog stila.


Kada ste sebi najlepši?


- Kada sam srećna. Zaista mislim da ispunjena žena posebno zrači. A svakom muškarcu je najsmejana žena privlačna. Što se odevanja tiče, sebi najbolje izgledam u elegantnoj haljini, cipelama sa visokim štiklama i dobrom šminkom.

 

foto: Miladin Šormaz

 

Da li je donji veš jednako bitan koliko i ostali delovi odeće i koliko pažnje poklanjate njegovom odabiru?


- Bavim se kreiranjem ekskluzivnog veša. Svaka žena treba da ima lep i kvalitetan veš. U mojoj kolekciji mogu se naći razni modeli vrhunskog kvaliteta. Zaista mislim da je on izuzetno važan, jednako koliko i ostali delovi garderobe.

 

foto: Miladin Šormaz
foto: Glossy

 

makonda-tracker