Glossy EDITORIJAL

Sanja Marinković: Uz odeću najbolje kombinujem svoje misli

0

Oslanjajući se na izjavu čuvene Koko Šanel, poznata voditeljka priča kako je godinama postala smelija u biranju odevnih kombinacija i priznaje da je zarad atraktivnosti spremna i na malu žrtvu

foto: Dejan Milićević
foto: Dejan Milićević

Na dan kada počinje promociju svoje nove knjige "Mera sreće", voditeljka emisije "Magazin In" Sanja Marinković govori o tome koliki prostor u njenom sveukupnom životnom zadovoljstvu zauzima moda. Vreme joj je donelo potrebnu zrelost, pa danas poseže za komadima koji ističu njenu liniju na pravi način i ukrašava ih aksesoarima koji su odraz damskog stila.

 

Kako ostariti, a ostati mlada?
- Radeći na svojoj knjizi "Mera sreće" shvatila sam da je lakše pisati o mladosti i lepoti nego ih živeti. Meni, kao u onom poznatom stihu, "lete, lete četrdesete", ali sigurno koračam kroz njih bez estetskih korekcija i botoksa trudeći se da uplašim na vreme svaku svoju boru najsavremenjim tretmanima. Ono najpametnije što sam slušala o ljubavi, patnji, lepoti, braku od svojih gostiju poslednjih sedamnaest godina ispisala sam na dve stotine strana. Inspiracija za poglavlje "Kako ostariti, a ostati mlada" bila mi je rečenica glumice Ljiljane Blagojević: "Nikada neću biti u lepšim godinama nego što sam sada." Poslušala sam je i shvatila da sam dovoljno zrela, dovoljno toga znam, dovoljno lepo izgledam i trudim se da se dostojanstveno nosim sa svojim godinama.

 

Superzgodna Sanja Marinković: Meni filteri, fotošop, aplikacije... ne trebaju


Jeste li se nekad usudili da uz bundu ponesete sandale na bosu nogu samo da biste izledali atraktivnije?
- Koko Šanel je govorila da je najlepše uklopiti svoju garderobu sa svojim mislima. S obzirom na to da se ne odričem entuzijazma ni kad je reč o stilu odevanja, dešavalo mi se da su beogradske ulice pod snegom, a ja u sandalama i bundi, da nosim večernju koktel haljinu bez čarapa, i to dok duva ona hladna košava. Najlepše se osećam kada sebi delujem damski i otmeno bez obzira na vremensku prognozu.

foto: Dejan Milićević

Da li je modiranje ženi duševna hrana?
- Nažalost, sve više verujem da su slike ovenčane filterima i Fotošopom u pozajmljenoj garderobi iluzija koje devojke, ali i zrele dame imaju o sebi. Lajkovi i komentari na društvenim mrežama postali su hrana za dušu i najveći afrodizijak. Uvek se pitam šta će se dogoditi kada se sve te žene jednog jutra probude iz svoje takozvane sreće i shvate da im modiranje sa lažnim torbama, cipelama i haljinama nije donelo u životu ništa od onoga što su očekivale. To nikada nije bila moja mera sreće. Zahvaljujući svom poslu, nosila sam najlepše komade naših domaćih dizajnera i modiranje sam shvatala kao posao.

 

Smatrate li sebe talentovanom osobom za kupovinu?
- Talentovana sam za novinarstvo, ples i fitnes, ali za šoping ne. Pametni muškarci koji su sedeli u mom studiju umeli su da mi kažu da mladić koji želi bolje da upozna devojku treba da je odvede u kupovinu. Da su mene vodili, poverovali bi da sam nestrpljiva, sklona zvocanju i kritikama. Sve suprotno mom karakteru. Inače, žene umeju da troše novac i zadužuju se kako bi bile privlačne muškarcima. Neracionalno trošenje nikada nije bila moja veština, osim kada izađem u provod s prijateljma ili kada biram destinaciju za porodično putovanje. Muškarci se u očima mnogih žena prolepšaju kada stanu na novčanik, ali nažalost, i žene se prolepšaju u očima muškaraca i noge im deluju duže i vitkije kad se popnu na svoje kreditne kartice.

 

Nastavak priče pročitajte na sledećoj strani.

makonda-tracker