slobodno

Poverenje je ključ: Ovo su 5 dozvoljenih belih laži zarad njegovog samopuzdanja

0

Veliki izlivi nežnosti se možda čine nerealni, ali motivišu ih stvarna osećanja koja samo pokušavate da ulepšate preteranim epitetima

 

foto: Shutterstock

2. Izgledaš sjajno


Univerzalni odgovor na svako pitanje vezano za izgled koje vam partner postavlja zato što u se u tom trenutku ne oseća samopouzdano. To su situacije u kojima svi samo traže potporu i odobravanje partnera.

 

 

 

3. Volim te više od ičega na svetu


Stručnjaci sa Univerziteta DePaul ustanovili su da tip laganja koji se naziva obmanjujuća nežnost pomaže u održavanju ljubavne veze. U pitanju su veliki izlivi nežnosti koji se možda čine nerealni, ali motivišu ih stvarni osećaji koje samo pokušavamo da ulepšamo preteranim epitetima.

 

foto: Shutterstock

4. Dobro sam


Postoje situacije u kojima partnera želite da zaštitite od stresa kroz koji prolazite jer znate da vam on jednostavno ne može pomoći da se nosite s time. Psiholozi kažu da u tim situacijama možete koristiti ovu malu belu laž.

 

 

5. Razumem te


Važno je podržavati svog partnera i u nekim situacijama i deliti njegove emocije. Kada vam on prepričava svađu s prijateljem pokažite razumevanje za njega čak i ako se možda ne slažete s njim u potpunosti. To ne znači da ne izražavate svoje mišljenje, samo recite da razumete njegovo čak i ako nije tako.

makonda-tracker