magična brojka

Jača vezu i povećava povezanost! Šta kažu naučnici - koliko sekundi traje savršen POLJUBAC?

0

Možda će vam delovati prekratko.

Svaki par bi trebalo da se ljubi ovoliko sekundi.
Svaki par bi trebalo da se ljubi ovoliko sekundi.foto: Shutterstock/LightField Studios

Istraživački tim Džon i Džuli Gotman koji su i bračni partneri su 40 godina analizirali partnerske odnose, a poznati su po svojoj metodologiji istraživanja koja je poznata kao Gotman metod.

 

Oni, naime, primenjuju jednominutnu vežbu za poboljšavanje partnerskih odnosa kako bi pokazali da i malo ulaganje može da napravi važan i veliki efekat na zdravlje emotivnog odnosa i veze.

 

Kako su objasnili, čak i ljubljenje od 6 sekundi donosi velike benefite za partnere i njihov odnos. 

 

Možda vam šest sekundi deluje beznačajno, ali ako se te sekunde potroše u ljubljenju i stvaranju romantičnog momenta stara se važna konekcija sa partnerom

Kako kažu Džon i Džuli, stil ljubljenja je nebitan, a ističu da da se ovaj metod posebno predlaže kod parova koji su dugo u vezi ili braku. 

 

Kako kaže Džon Gotman, toliko nas "samelje" svakodnevica i obaveze da zaboravimo i na romantičnu stranu i na našeg partnera.

 

Stoga će čak i poljubac od šest sekundi poboljšati međusobni odnos, jer partneri na ovaj način smanjuju nivo stresa, a s druge strane pokazuju jedno drugom naklonost i privrženost. 

 

Nakon ovoga su partneri spremniji i bolji u daljim obavezama, a na osnovu Gotmanovog istraživanja, najsrećniji parovi provedu oko šest sati nedeljno fokusirani jedno na drugo.

 

To vreme najčešće "potroše" u razgovorima, izlasku ili naravno, ljubljenju.

 

BONUS VIDEO

 

PEVAČ OTKRIO KAKO IZGLEDA POLJUBAC MILICE TODOROVIĆ! Vodim se intuicijom i srcem, bilo da je u pitanju ljubav ili prijateljstvo

 

 

 

makonda-tracker