ljubavne nedoumice

Kada je pravi trenutak za ZAJEDNIČKI ŽIVOT? 6 nepogrešivih znakova da je došlo vreme da se budite udvoje svakog jutra

0

Ako ste već neko vreme u srećnoj vezi, možda ste i počeli da razmišljate o zajedničkom životu sa vašim partnerom. Ipak, da li je pravi trenutak?

 

foto: Phoenixns/Shutterstock
foto: Phoenixns/Shutterstock

Iako razmišljate o tome, još uvek niste stopostotno sigurni da je to pravi korak? Možda vam je još rano, a možda vas brine i „mali milion“ stvari koje bi mogle da pođu loše. No, ipak postoje određeni znakovi koji vas mogu uputiti da je došlo pravo vreme da započnete zajednički život.

 

1. Već praktično živite zajedno

 

Stan, Kuća, Soba, Muškarac, Žena, Osmeh
foto: Steve Prezant / ImageSource / Profimedia

Ako imate osećaj kao da već praktično živite zajedno, onda biste mogli i zaista da otpočnete zajednički život. U smislu da nedeljno četiri ili pet noći provodite u istom stanu i da vam to prija, onda je zajednički život više nego logična stvar, a promena je praktično minimalna.

 

2. Želite dublju obavezu

 

seks, par, zaljubljeni par, u krevetu, seksualnost, analni seks
foto: Wavebreak / Profimedia

Ako želite da se još više približite i ako osetite potrebu da se svako jutro budite pored svog partnera, to je dobar znak da biste mogli i da nađete zajednički stan.

 

 

3. Finansije

 

Novac, Dobitak
foto: Shuttestock / Krakenimages.com

Finansijski odnos sa partnerom nije baš tako jasan kao recimo sa cimerom. Kad živite sa partnerom onda ima mnogo više sivih zona plaćanja o kojima ćete morati da razgovarate. Ako ste već na neki način vodili priču o tim stvarima i shvatili šta bi bio čiji deo, onda ste zreli za useljavanje.

 

4. Ne radite to samo da rešite neki problem

 

Rasprava, Svađa
foto: Goksi/Shutterstock

Ako započinjete zajednički život samo da biste rešili neke postojeće probleme u vezi, to onda uglavnom smiri strasti samo na kratko, dok taj isti problem opet ne ispliva. Bitno je da to bude vaša zajednička odluka, koju ste doneli u momentima kad je vaša veza na čvrstim nogama. Ova stavka, često zna da bude i mač sa dve oštrice, zato budite pažljivi. 

 

5. Poštujte vreme vašeg partnera

 

Ljubav, Sreća, Zima
foto: KlavdiyaV/Shutterstock

Iako počnete da živite zajedno morate poštovati vreme vašeg partnera, u smislu da svima nekad treba malo vremena sa sebe. Shvatićete koji su to momenti tokom veze ili u početnom stadijumu zajedničkog života i pridržavajte se toga, nemojte biti suviše intezivni.

 

6. Komunikacija

 

Razgovor, priča, par, flert
foto: Look Studio Shutterstock

Ako redovno komunicirate o stvarima koje vam smetaju kod partnera u oba pravca, onda je to veoma dobar znak da ste spremni za novu zajedničku avanturu. Komunikacija je ključ svega i na taj način ćete mnoge probleme saseći u korenu.

 

 

makonda-tracker