pokušajte

SJAJAN NAČIN DA PROBUDITE NEŽNOST I NAKLONOST: Psiholozi utvrdili šta će vam znatno POBOLJŠATI odnos sa partnerom — uz JEDAN uslov

0

Kako odrastamo, društvo vrši određeni pritisak na način na koji se treba izraziti. Korišćenje nadimaka od milja omogućava odraslima da se uključe u igranje uloga i slobodno pokažu svoja osećanja.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

To poboljšava kvalitet socijalne interakcije s partnerom i olakšava proces povezivanja. Oba se partnera osećaju kao da ih je druga osoba potpuno prihvatila onakve kakvi jesu. Nadimci su sjajan način da kod partnera probudite ljubav, nežnost i naklonost. Za postizanje ovog rezultata treba ispuniti samo jedan uslov: osoba kojoj ga dajete, trebalo bi da voli taj nadimak

 

Psiholozi kažu da korišćenje nadimaka za partnere može pomoći da dožive pozitivan emocionalni podsticaj, a služi kao dokaz vaših osećanja ako nadimak opisuje kako se vi osećate prema njima.

 

Neuroantropolog i profesor Din Folk veruje da naša potreba za tepanjem potiče iz djetinjstva. Majke ga koriste za razgovor sa svojim detetom, a to doprinosi formiranju dublje emocionalne veze i poverenja.

 

Kad odrasli koriste tepajuće nadimke, podsvesno se vraćaju na ta sećanja iz detinjstva kako bi probudili osećaj ljubavi i zaštite povezane s njima.
 

 

makonda-tracker