starosni jaz

LJUBAV SE JEDNOSTAVNO DESI ČAK I AKO IZGLEDA NEMOGUĆE: Ovo je njihov način da prevaziđu RAZLIKU U GODINAMA!

1

Pojedini psiholoze tvdre da je jaz u godinama rešiva stvar. 

 

foto: Profimedia

 



Moj muže je 13 godina stariji. Insistiramo na stvarima koje oboje volimo, a to su dobra vina, sirevi i putovanja. Glasno se smejemo i o svemu razgovaramo“; rekla je Lisa (48), i dodala da su i ona i suprug svesni da neće biti moguće da zajedno provedu 50 godina, pa se trude da svaki trenutak bude kvalitetan, kako bi imali što više lepih zajedničkih trenutaka.



„Naša razlika je 19 godina - ona je imala 21, a ja 40 kad smo počeli da se zabavljamo“, kaže Džon i dodaje da smatra da je veza uspela jer se on odrekao stava da „sve zna bolje“ jer je stariji i iskusniji. "Danas smo zajedno već 14 godina, u braku smo poslednje dve godine, i veoma se razlikujemo po mnogo čemu, ali je ključna stvar međusobno poštovanje – to nas je održalo skupa sve ove godine“, dodao je.

 

foto: Profimedia



Džejk i ja smo zajedno preko 20 godina, a naša starosna razlika od 14 godina zapravo nikad i nije bila problem. Mislim da ta razlika sama po sebi nije problem - pre se barijera stvara ukoliko postoji razlika u sistemu vrednosti, kao i ako se dvoje karakterno sukobljeni“, objašnjava Mej i dodaje da je ključna stvar u vezi, bez obzira na razliku u godinama - prihvatiti parnera onakvog kakav suštinski jeste.



Rejčel na kraju dodaje da ovaj jaz nije ništa teže premostiti nego neke druge prepreke u odnosima, i da je bitno da se akteri ne obaziru na predrasude koje mogu vladati u njihovom okruženju, kako bi sebi olakšali, a i kako bi svojim ležernim odnosom prema ovoj „barijeri“ okolini pokazali kako ovo zapravo nikako nije nepremostiv problem.

Ljubav, poštovanje i kompromisi, kao i u svakoj drugoj vezi, neophodni su za normalno funkcionisanje i održanje i ovih odnosa.

 

 

makonda-tracker