VELIKI TRAG

Jovanka nije bila žena njegovog života: Tito u tajnosti sahranio svoju najveću ljubav na Belom dvoru (FOTO)

0

Umrla je veoma mlada, a on je nikada nije preboleo... 

 

foto: Wikipedia

Krajem marta 1941. godine, posetila je svoje roditelje u Požarevcu i rekla im da odlazi nasigurno mesto i da ne brinu. Potom se u Beogradu oprostila od svog dotadašnjeg momka i saopštila mu da je partija poslala na zadatak. Njihova rastanak bio je veoma emotivan, jer su se veoma voleli.

 

“Oni ne žele da živim, ali ja želim”: Jovanka Broz bila je hrabrija od većine muškaraca, a volja za životom nije je napuštala ni u najtežim trenucima


U toku Titovog boravka u Beogradu, od početka maja do polovine septembra 1941. godine,razvila se ljubav između njega i Davorjanke. Bila je to "zabranjena ljubav” između skojevke i generalnog sekretara KPJ, koji je od nje bio stariji više od 28 godina. Titu se svidelo što je ona bila impulsivna i odlučna, a istovremeno nežna i emotivna devojka.

 

Njena lepota, elegancija i postupci činili su je pravom damom. Tito je zbog njene hrabrosti, odvažnosti, temperamenta, otmenosti i poznavanja stranih jezika, osećao da će sa njom lakše obavljati zadatke koji su mu predstojali.

 

 

 

makonda-tracker