ne mučite sebe

Znak da ste u većem problemu nego što ste mislili: Ako čujete ove rečenice, vreme je za raskid

0

Moramo da razgovaramo je rečenica zbog koje iznenada osetite mučninu u stomaku. Ali ona nije nužno loša, za razliku od nekih drugih. Evo preko kojih izjava svog partnera ne treba da pređete.

foto: Profimedia

 

Želim da budem jasna u vezi sa ovim: Odrasli ljudi ne govore odraslim ljudima šta da rade", kaže savetnica Hajden Lindzi. "Osim ako ne govorimo o hijerarhijskoj vezi u smislu nadređeni/podređeni, onda niko nema pravo da odrasloj ženi ili muškarcu govori kako da se ponaša. Ukoliko jedan partner kontroliše drugog, jasno je da tu baš i nema ljubavi."

"Mrzim te"


Svi govorimo svašta kada se naljutimo, u naletu besa, ali ako partner u svakoj svađi dovodi u pitanje svoja osećanja prema vama ili vam kaže da vas mrzi, to je već oziljan signal da nešto nije u redu.

 

Ovih 8 rečenica ni po koju cenu ne smete reći drugarici koju je ostavio dečko!

 

"Lako je ‘zapasti u vatru’ i izgovoriti ružne stvari u trenutku, reči zbog kojih se posle pokajemo", kaže savetnik Džonatan Benet. "Ipak, izražvanje mržnje prema partneru je nešto što on/ona nikada neće zaboraviti i to će otrovati vašu vezu".

 

"Završili smo" (kada to ne misli)


Jedini put kada bi trebalo da čujete ove reči je onda kada ste stvarno završili.

 

Međutim, ako vaš partner svaki put kad se posvađate preti raskidom, time samo želi da postigne da se osećate nesigurno u vezi. Zapravo, pokazuje vam da ga baš i ne zanima ako vas povredi i da mu neće smetati akok kažete "Ok, završili smo".

 

"Raskidi se dešavaju, ali ako nemate nameru da raskinete, nikada ne bi trebalo da pretite partneru na ovaj način", kaže Benet. "Strah od gubitka voljene osobe je moćno oružje, ali može da ostavi posledice poput anksioznosti".

makonda-tracker