VREDI PROBATI!

VRLO, VRLO ZANIMLJIVI REZULTATI ISTRAŽIVANJA! Evo koje žene deluju čak 10 GODINA MLAĐE od svojih vršnjakinja

4

Ispunjen seksualni život dobar je za zdravlje, samopouzdanje, vezu i za raspoloženje, ali to nije sve!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Postoji još jedan razlog zašto bi trebalo uživati u strastima: česti orgazmi deluju pozitivno na našu kožu. Naime, tri orgazma nedeljno čine ženu deset godina mlađom!

 

Škotski doktor Dejvid Viks otkrio je da žene koje najmanje tri puta nedeljno dožive orgazam deluju čak 10 godina mlađe nego što zaista jesu.

 

Pretpostavljam da slavne žene koje izgledaju vrlo mlado u kasnijoj dobi, na primer Goldi Hon, Helen Miren i Džoan Kolins imaju vrlo aktivan i zdrav seksualni život“, izjavio je doktor.

Viks je ispitao 3500 ljudi mladolikog izgleda o njihovom seksualnom životu i zaključio da imaju jednu stvar zajedničku: minimum tri puta nedeljno orgazam!

 

Seksualna strast je odlučujući faktor za očuvanje mladosti. Seks nas čini srećnima“, oslobađa on.

 

Jedan od odlučujućih faktora jeste i oslobađanje hormon sreće, endorfina, koji nam poboljšava raspoloženje i pomaže da bolje spavamo, što je bitno za mladalački izgled. Osim toga, podstiče se i proizvodnja estrogena, koji podstiče proizvodnju kolagena, za šta je poznato da je najbolji prijatelj kože.

 

Visoki nivo estrogena poboljšava prirodnu elastičnost i količinu vlage kože, pa tako nastaje manje bora. Ali, to nije sve! I hormon oksitocin doprinosi sjajnom tenu i to zato jer smanjuje nivo stresa, a svi znaju koliko su povezani stres i bore… I još nešto: za vreme i nakon orgazma je naše telo dobro opskrbljeno kiseonikom – što takođe podstiče proizvodnju kolagena. Posebno ovaj poslednji učinak se brine za takozvani „sjaj nakon orgazma“ (engleski: „Orgasm Glow“).

 

 

makonda-tracker