Upozorenje

Svi muškarci greše kada upotrebljavaju kondom: Dame, povedite računa

0


Korišćenje sredstava poput prezervativa oba partnera štiti od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Efikasnost je garantovana samo ako upotrebljavate odgovarajuće kondome na pravilan način. Otkrijte gde većina parova greši kod zaštite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

On drži kondom u novčaniku i u zadnjem džepu pantalona
Prezervativi su vrlo rastegljivi, ali ne i svemogući. Većina muškaraca drži jedan komad "za svaki slučaj" u novčaniku koji onda stavljaju u zadnji džep farmerki. Trenje i povećavanje temperature paketića usled stiskanja ili sedenja na kondomu smanjuje njegovu učinkovitost u zaštiti. Primetite li da partner poseže za novčanikom, ponudite ga svojim kondomom u originalnom pakovanju.


Ne ostavljate dovoljno praznog prostora na vrhu kondoma
Ako ne ostavite dovoljnu količinu slobodnog prostora, oko 1,3 centimetara na vrhu kondoma, rizikujete mogućnost pucanja što poništava originalnu funkciju ovog kontracepcijskog sredstva.

 

Naučno je dokazano: Četiri razloga zašto treba da mastrubirate


Upotrebljavate kondom pogrešne veličine
Većina muškaraca ima penis prosečne veličine kojima odgovaraju uobičajeni kondomi. No postoje i oni muškarci čiji je penis mnogo manji ili veći od proseka i koji bi trebalo da koriste prezervative namenjene njihovoj veličini kako tokom seksa ne bi došlo do pucanja ili ispadanja.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker