probajte

Kako smuvati nekoga preko INSTAGRAMA? 10 simpatičnih načina da upadnete nekome u DM — i da se ne obrukate

0

Dopada vam se neko s Instagrama, pratite se, "lajkujete se" mesecima, ali komunikacije i dalje nema... Vreme je da to promenite!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Upoznavanje i muvanje preko društvenih mreža je danas postalo sasvim normalno, ali iako je ono manje neprijatno od toga da hrabro uživo stanete ispred nekoga i rizikujete da budete odbijeni, daleko od toga da je lagano.


Napravo, pisanje nekome na Instagramu je, bez sumnje, nešto što zahteva smelost i samopouzdanje. Kako započeti razgovor? Kako ne ispasti čudak? Kako da ne pomisle da se nudite? Kako da vaša poruka ne završi kao jedan od onih komičnih i viralnih skrinšotova koji godinama kruže internetom?
Jednostavno je — opustite se i primenite neki od ovih trikova.

 

 

  • Obratite pažnju na njihova interesovanja


Sviđa vam se devojka koja vozi rolere? Pitajte je gde je kupila neki deo opreme koji se vidi na njenim fotografijama!


Verovatnoća da ćete dobiti odgovor je znatno viša nego kad biste nastupili direktno, a najbolje od svega je to što je ova caka primenjiva za bukvalno sve: strast prema putovanjima, sportovima, umetnosti...

 

  • Pozovite kućne ljubimce u pomoć


Ako postoji nešto zajedničko svim vlasnicima pasa, to je sledeće: mogu da pričaju o njima po ceo dan!


Raznežite se zbog nove frizure, autfita, šnalice ili igračke njegovog ljubimca, pitajte osobu koja vam se dopada kod kog veterinara ga vodi... Opcija je milion, a svaka može da bude samo od pomoći!

 

  • Budite smeli


Vaša simpatija je na Instagramu pomenula da je Lav u horoskopu? Pošaljite joj smešan meme kojim ćete se našaliti na račun Lavova. Pazite da ne pređete granicu i ne budete drski, već da ostanete u granicama začikavanja.

 

  • Udelite im kompliment


Instagram i postoji da bismo lovili komplimente, zar ne? Sve dok ste pristojni, niko vam neće zameriti — naprotiv!

 

  • Pričajte o muzici


Razgovor o muzici je uvek intiman — bez obzira na to "radi" li vas Bob Marli, Pink Flojd, Britni Spirs ili Darko Lazić, razgovor o muzici povezuje ljude i savršen je način da se probije led. Svako ima omiljenu pesmu, album, uspomenu vezanu za neki hit i to je sjajan način da se povežete.

 

Društvene mreže, facebook, instagram
foto: Profimedia
  • Iskoristite vašu zajedničku šalu


Poznajete se od ranije, ali ne znate kako da započnete komunikaciju na Instagramu? Jednostavno pomenite nešto iz vaših ranijih razgovora ili zajedničkog iskustva. Idealno bi bilo kada bi to bila neka zajednička šala koja će vam pomoći da se povežete na opušten način.

 

  • Odgovorite na story


Ovo je vrlo suptilan način da privučete nečiju pažnju, bez previše eksperimentisanja i promišljanja, ali i straha da ćete ispasti previše direktni, naporni, kao da se nudite... Osoba koja vam se dopada je objavila fotografiju iz teretane? Odmah joj pošaljite jednu vatricu!

 

  • Ako se znate odnekud, pomenite to!


Ukoliko ste se sudarili ispred ve-cea u klubu s nekim ko vam se dopada s mreža ili ste se našli u zajedničkom društvu, predstavite se i pomenite to. "Zdravo, ja sam Sandra, sreli smo se tu i tu." Jednostavno je, direktno, a ipak odmah daje temu za dalji razgovor.

 

  • Pitajte za savet


Dopada vam se dečko koji je nedavno putovao na destinaciju koja vas zanima? Pitajte ga preko koje agencije je išao.


Nema lakšeg načina da produbite priču jer ćete u slučaju da komunikacija naiđe na ćorsokak moći da pitate i koje je restorane obilazio, koje znamenitosti ne smeju da se propuste itd. Naravno, ako vidite da dosađujete, povucite se na vreme.

 

  • Budite direktni


Nekada davno, mnogo pre pametnih telefona i Instagrama, sve je bilo vrlo jednostavno: vidite osobu koja vam se dopada, priđete joj, predstavite se i pitate je da izađete zajedno. Primenite virtuelnim putem hrabro recept uz koji su se naši roditelji upoznali i zavoleli i možda doživite prijatno iznenađenje.

 

 

makonda-tracker