reč stručnjaka

Postoji caka za bolji performans: Pitali smo doktora koliko traje prosečno, a koliko je najbolje da traje intimni odnos?

0

Popričali smo sa doktorom o nekim intimnim stvarima, o kojima je nekad ljudima neprijatno da razgovaraju. 

 

Koliko je najbolje da traje initmni odnos?
Koliko je najbolje da traje initmni odnos? foto: Lucky Business/Shutterstock

Intimni odnosi i seksualnost ljudi, iako je činjenica da u našoj zemlji postoje televizijski programi u kojima se ponekad može videti i ne baš primeren sadržaj, u Srbiji i nisu baš česta tema za razgovor.

 

A iako dođu na tapet, njima se retko pristupa sa naučne, medicinske strane. To po mišljenju stručnjaka može izazvati ili pospešiti neke probleme kod ljudi, a kod muške populacije se konkretno izdavaja jedna stvar.

 

Kako "one stvari" nisu toliko javna tema, mnogi ostaju uskraćeni za odgovore na neka pitanja kada su seksualnost ili neke navike u krevetu u pitanju. 

 

Zato smo popričali sa urologom i seksologom, doktorom Aleksandrom Miloševićem, koji je dao odgovore na neka od ovih pitanja. 

 

Doktor Aleksandar Milošević kaže da dužina intimnog odnosa zavisi od više faktora
Doktor Aleksandar Milošević kaže da dužina intimnog odnosa zavisi od više faktora foto: MZStock/Shutterstock

Kako kaže ovaj stručnjak, prosek je da mlađi ljudi upražnjavaju odnose dva ili tri puta nedeljno, a stariji manje od toga. 

 

Međutim, on naglašava da su to individualne stvari i da uvek ima onih koji odskaču od tog šablona, u jednu ili drugu stranu. 

 

Kad se govori o prosečnoj dužini trajanja intimnih odnosa, doktor Milošević opet napominje da je to individalno, ali da se neke stvari mogu raščlaniti.

 

Takođe, važno je i jasno navesti šta se tačno podrazumeva pod odnos.

 

- Kad god pričamo o ovim stvarima, moramo imati na umu da sve zavisi od osobe do osobe. Međutim, ako pod odnos smatramo sam čin penetracije, onda to traje relativno kratko, osim ako data osoba nije pod dejstvom nekih lekova. No, odnos nije samo penetracija, već i maženje, peting, senzualni razgovor - objašnjava Milošević.

 

Drugačija je računica, kaže Milošević, ako se gleda samo penetracija i sve zajedno. Takođe, on smatra da bi uvek trebalo uključiti predigru u odnos, pošto će tako obe strane na kraju biti zadovoljnije sa akcijom među čaršavima.

 

- Ukoliko računate maženje i peting, sve to može da traje sat vremena, sat i po. Ali ne sama penetracija. Ona se obično završava, u zavisnosti od kondicije muškarca, za 10-ak ili 15-ak minura. Ako traje pola sata bez prekida, to nekim osoboma može da postane i dosadno. Uvek je poželjno da postoji neka pedigra. Bolje je za oba partnera - kaže doktor Milošević.

 

Bonus video: 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker