savet stručnjaka

Nije ono što su mnogi pomislili: Na koji problem u krevetu se najviše žale muškarci u Srbiji?

0

Intimni odnosi u Srbiji su oduvek, u manjoj ili većoj meri, bili tabu tema.
 

Koji je najveći problem srpskih muškaraca kad su intimni odnosi u pitanju?
Koji je najveći problem srpskih muškaraca kad su intimni odnosi u pitanju? foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

Ljudi su u našoj sredini generalno malo konzervativni kada se priča o "onim stvarima", a ranije je to još više bilo izraženo nego sada. 

 

Međutim, kod dela populacije svake zemlje određeni problemi u ovom aspektu života, kao i u nekim drugim zdravstvenim temama, oduvek su postojali. 

 

Srpski seksolog i urolog, doktor Aleksandar Milošević, otkrio je za Glossy koji je najveći problem sa kojim se trenutno srpski muškarci suočavaju kada su u pitanju intimni odnosi.  

 

Kako kaže, problemi na koje se žalila muška populacija pre tri ili četiri decenije i danas su poptuno različiti. 

 

Muškarci su se pre 40-ak godina žalili na drugačije probleme u krevetu
Muškarci su se pre 40-ak godina žalili na drugačije probleme u krevetu foto: Lucky Business/Shutterstock

- Kad sam počeo da se bavim seksologojim pre nekih 35 do 40 godina i kada je moja generacija bila mlada najčešće su dolazili muškarci koji su imali problem sa brzom ejakulacijom - kaže doktor Milošević za Glossy. 

 

Vremenom su se stvari na tom polju znatno promenile, navodi ovaj stručnjak.  

 

- Danas muškarci pretežno nemaju problem sa brzom ejakulacijom,  a takođe postoje brojni lako dostupni lekovi za erekciju, te muškarci ni taj problem nemaju toliko. Međutim, meni dolazi sve više onih koji imaju problem da ne mogu da dožive orgazam - navodi Aleksandar Milošević.  

 

Kako kaže, to su uzrokovale i brojne okolnosti koje više nisu iste kao pre 40-ak godina. 

 

- Sve je više onih koji imaju odnos, uzmu lekove, dobiju erekciju, ali nisu uzbuđeni. Žensko telo kad ga vide uživo im ne predstavlja toliko uzbuđenje. Zato ne mogu da dožive orgazam pri normalnom odnosu, nego masturbiraju. Onda im mi kao lekari, između ostalog, kažemo da to ne bi trebalo da rade - rekao je doktor Milošević u intervjuu za Glossy.  

 

Kako kaže, deo problema leži u tome što su danas filmovi za odrasle prelako dostupni. 

 

- Markentiški deo suviše gura ono što je loše za vaspitanje naše dece. Filmovi za odrasle su dostupni, a erotika, koja ima neku dozu senzualnosti, je nestala. Mislim da bi bilo bolje kad bi se ona vratila - smatra dr Milošević. 

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker