nije prijatno

ČITAV NIZ NEOBIČNIH POSLEDICA: Ako dugo niste imali seksualne odnose, evo kakve sve promene možete da očekujete

0


Stručnjak za seks otkriva šta se dešava kada žene duže vremena nemaju seksualne odnose!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Australijski stručnjak za seks Nađa Bokodi savetuje ženama da redovno imaju seks, jer u suprotnom mogu da se suoče sa nizom "problema", od kojih jedan može da bude i bolan.

 

Naime, ona upozorava žene da, usled dužeg vremena seksualne suše, odnosno dužeg vremena bez orgazma, mogu da se suoče sa potencijalno bolnim stanjem – vazokonstrikcijom, odnosno sužavanjem krvnih sudova u zidovima vagine, piše Mondo.


— Kada smo uzbuđene, krv otiče u tkiva oko genitalija, uzrokujući otok. Ako se taj otok ne spusti, što se dešava prilikom orgazma, stvari mogu da postanu... neprijatne — napisala je Nađa.

 

 

Ona ističe da mnoge žene ovaj neprijatni osećaj mešaju sa menstrualnim grčevima.

 

Otečene genitalije nisu jedina nuspojava seksualne suše. Duga apstinencija može da ima uticaj i na mentalno stanje, imuni sistem i libido.

 

tužna žena, usamljenost
foto: Profimedia

Stručnjak za seks ističe i da nije novost da stres može da dovede do gubitka interesovanja za seks, ali da nasuprot tome, manjak seksa povećava nivo hormona stresa, zbog čega smo napetiji.

 

— Ljudi koji redovno imaju seks i doživljavaju orgazam manje su skloni prehladama i gripu, sudeći prema istraživanju koje je pokazalo da parovi koji imaju seks najmanje jednom nedeljno imaju viši nivo imunoglobulina — poručila je Bokodi.

 

Dakle, očito je da duži vremenski period izostanka seksualne aktivnosti može da ima neke posledice, pa Nađa savetuje da to sprečite tako što ćete biti aktivniji u krevetu ili se više "posvetiti sebi", ako ste singl.

 

 

makonda-tracker