Crno na belo

Za bolji napredak na poslu: Lista grešaka koje SVI pravimo i kako ih se rešiti

0
Postoji, ni manje ni više, nego 5 glavnih grešaka zbog kojih poslovni napredak nije ni na vidiku... Rešite ih se uz malo naše pomoći i dobre volje!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Previše ste fokusirani na dugoročno

 

Važno je imati dugoročni cilj, ali treba voditi računa i na sadašnjost. Ako se usredsredite na sadašnji trenutak, lakše ćete uočiti mogućnosti koje se javljaju usput i biti otvoreniji prema eventualnim promenama dugoročnog plana koji vam često mogu doneti ono dobro.

 

2. Ne cenite svoje vreme

 

Nema ništa loše u tome ako želite ostati duže na poslu, da biste se dokazali ili odradili nešto što niste stigli ranije, no postavite jasne granice. U protivnom će i ostali prestati da cene vaše vreme. Naučite da raditi efikasnije, ne duže.

 

3. Izbegavate da tražite povišicu

foto: Profimedia

Razgovor o plati je veliki bauk i to nekako posebno, čini se, u našem društvu. Često razmišljamo na način da trebamo biti zadovoljni činjenicom da uopšte imamo posao i redovnu platu, ali to je ipak pogrešan stav. Uvek moramo biti svesni svojih kavliteta i znati da ih istakemo, ali i verovati sami u sebe.

 

Brzo i lako uz ovih 5 saveta: Evo kako da povećate produktivnost i energiju do maksimuma!

 

Ako sami sebe ne cenite i ne verujete u svoje veštine, neće ih ceniti ni poslodavac. Zato se ne treba plašiti i samoinicijativno zatražiti veću platu.

 

4. Čekate uporno "pravi" trenutak

foto: Profimedia

Svako je zaslužan za sopstveni uspeh. Ako znate koji je vaš posao iz snova nema boljeg trenutka da ga počnete "juriti" od ovog u kome ste trenutno. Svako sam kreira svoju sudbinu, zato nemojte gubiti vreme i odmah počnite ostvarivati svoje ciljeve.

 

5. Bojite se neuspeha

 

Ako ih naučite prihvatiti, neuspesi mogu samo da vas ojačaju, učine upornijim i inspirišu za dalji rad i napredak. Svi se sa njima susrećemo i ponekad nam je svima stvarno teško, ali ako prestanete da ih se plašite lakše ćete napredovati i ostvarivati svoje ciljeve.

makonda-tracker