Čarobno

Kao pravi profesionalci: Ove 2 reči sprečiće svaku raspravu!

0
Psihološka istraživanja su pokazala da se ljudi nose s potencijalnim sukobom na tri načina: kroz izbegavanje problema, rezignacijom ili eksplozivnom svađom... Ako spadate u poslednju grupu, ne očajavajte! Isprobajte ovu jednostavnu vežbu i upotrijebite reči koje će "ohladiti" i najvatreniju raspravu.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Reči "Joj" (Ouch) i "Ups" (Oops) imaju moć da suzbiju sukob, spreče svađu i gorko prepiranje među ljudima, pa čak i ljubavnim partnerima. Valja znati da osobe reaguju na potencijalni sukob na tri uobičajena načina: kroz izbegavanje problema, tihom rezignacijom i eksplozivnom agresijom.

 

Uspešne dame otkrivaju: 5 trikova kako da počnete da obožavate ono što radite

 

Kada se "eksplozivcima" nesvesno uputi uvredljiva primedba američki psiholozi savetuju da isti na to kažu "joj" umesto salve neugodnih fraza koja bi mogla potpiriti neugodnu svađu. "Joj" je moćna reč i snažan verbalni mehanizam koji će trenutno osvestiti uvreditelja, te će isti ponuditi izvinjenje, te tako ugasiti potencijalni verbalni sukob.

 

Poslovna psihologija: Ovih 5 osobina otkrivaju timskog igrača!

 

Ako ste pak brzopleto izrekli rečenicu koja je povredila nečija osećanja, a koju želite da ispravite – posegnite za rečju "ups", a potom i izvinjenjem, te tako sprečite mogući sukob.

makonda-tracker