Da li ste jedan od njih

Poslovna psihologija: Ovih 5 osobina otkrivaju timskog igrača!

0
U firmama koje razvijaju vrednosti timskog rada, poslovna kultura razvija se na temelju kooperativnosti i saradnje različitih pojedinaca koji svesno pridonose razvoju firme i ostvarenju ciljeva. Istraživanja su pokazala kako su danas retke kompanije koje neguju poslovnu kulturu s vrednosti timskog rada...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Toni Robins, vodeći stručnjak za lični i poslovni razvoj, kaže kako se uspešno poslovanje, ali i rad u timu, temelji 80 odsto na psihologiji i 20 odsto na načinima postizanja ciljeva. Dakle, dobar timski igrač je onaj koji se ne bavi različitim izgovorima za neuspeh i "zašto je nešto nemoguće".

 

Najčešći izgovori za neostvarivanje kvalitetnog timskog rada i rezultata su: "Loši su šefovi... drugi su loši radnici... Nisam više mlad... Nemam energije... Nemam potrebno obrazovanje... Nemam podršku... Plaća mi je premala..."

 

Kada smo koncentrisani na ono što je "loše" i što ne funkcioniše dobro, ograničavamo sami sebe i nismo sposobni da vidimo rešenja koja su često moguća samo u timskom radu, ostavimo li po strani moguće nerazumevanje među pojedincima u grupi.

 

Uspešne dame otkrivaju: 5 trikova kako da počnete da obožavate ono što radite

 

1. Pozitivan stav.

 

Već je bezbroj puta dokazano kako optimisti ostvaruju znatno bolje rezultate od pesimista. Robin Šarma, vodeći autoritet u lideršip psihologiji, često nas podseća na važnost osmeha u poslovnom delovanju.

 

Osmjehnite se. To mnogo znači. Recite 'hvala' i 'molim'. To mnogo znači."

Energija koju donosimo u tim veoma je važna. Ljubaznost je temelj pozitivne atmosfere u timu.

 

makonda-tracker