Evo rešenja

Spremni, pozor, sad: Naučite BILO ŠTA za samo 20 SATI!

0
Na svetskom skupu, u TED govoru, Džoš Kaufman objašnjava kako pomoću inteligentnih vežbi možete savladati neku novu veštinu za samo 20 sati...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, potrebno je 10.000 sati za postizanje majstorskih rezultata u nekoj oblasti. Međutim, potrebno je samo 20 sati vežbanja da biste bili dobri u nečemu, jedini uslov je da vežbate inteligentno.

 

Ovo je sve što morate da uradite 15 minuta pre razgovora za posao!

 

Možete preći put od neznanja do znanja za vrlo kratko vreme. Najbolji način za to je da budete fokusirani na ono što učite 20 sati. To je potpuno izvodljivo, jer u praksi iznosi oko 45 minuta dnevno. Bitno je da budete redovni i istrajni.

 

Pitate se kako? Evo odgovora:

 

1. Podelite veštine

 

Ako želite da naučite nešto novo, prvi korak je da podelite čitav proces u manje akcije. Napravite detaljan plan.

 

Odlučite tačno šta želite da postignete kada završite sa učenjem, a zatim razgradite delove koje učite na manje skupove veština. Odredite koje su vam stvari najvažnije, jer ćete tako napredovati za najbrže vreme.

 

Većina stvari za koje mi mislimo da su veštine, zapravo su skupovi više veština, koje je mogućće posebno savladati za veoma kratko vreme", kažu stručnjaci.

 

2. Saznajte dovoljno da biste se samostalno korigovali

 

Pre nego što počnete da učite novu veštinu, naučite kako da imate povrate informacije, odnosno kako da sami sebe ispravite.

 

makonda-tracker