Mentalna priprema

Ovo je sve što morate da uradite 15 minuta pre razgovora za posao!

0
Petnaest minuta pre razgovora za posao može da bude veoma iscrpljujuć period za potencijalne zaposlene kojima se ovo vreme čini kao večnost i onima, koji nemaju ideju šta da rade do početka razgovora...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovih 15 minuta može da bude vaša šansa da dovedete sebe u pravo stanje uma, podesite energiju i fokusirate se na razgovor, kako želite da se predstavite i šta želite da ih pitate", kaže Debora Šejn, profesionalni strateg brendiranja, piše Men's health.



OSTANITE SMIRENI

Kada ste pod stresom, vaše telo oslabađa hormone stresa kortizol i epinefrin, što može da utiče na vašu sposobnost da razmišljate trezveno", kaže Dejvid Parnel, konsultant.

Postarajte se da ostanete smireni i sabrani u minutima pre intervjua kako biste zadržali bistar um i izbegli ovaj koktel hormona", kaže Parnel.

Otkrijte u 5 koraka: Da li ste vi đavo koji nosi Pradu? (FOTO)


DIŠITE

Disanje će vam pomoći da ostanete smireni. Brojanje udisaja i izdisaja je jedna od najneposrednjijih i najuticajnijih tehnika za smirivanje nerava", kaže Parnel.

Jednostavno se fokusirajte na disanje, brojeći svaki do deset, a onda ponovite s vežbom."

DOĐITE RANIJE, ALI NEMOJTE DA UĐETE U FIRMU





13 neverovatnih stvari koje su devojke radile za posao kod famozne Ane Vintur (FOTO)

BUDITE LJUBAZNI PREMA RECEPCIONERU I ČUVARU OBEZBEĐENJA

Najverovatnije je da će on ili ona da obaveste nadređene i vaše potencijalne poslodavce kako ste se ponašali", kaže Fridmen, savetnik za karijeru.

ODREDITE JEDNU ILI DVE STVARI PO KOJOJ ŽELITE DA VAS ZAPAMTE

Ključ je da odredite nekoliko stvari koje će uključiti vašu memorativnu sposobnost i dopadljivost kao pametan način da pristupite intervjuu", kaže Šejn.

BEZ PRESLIŠAVANJA

Želite da zablistate, ali intervju je razgovor. Verujte sebi i svom znanju", dodaje Šejn.

makonda-tracker