saveti za posao

Društvene mreže vam mogu koristiti za pokretanje biznisa: Ovo su neka od zanimanja koja donose dobre rezultate

0

Ukoliko imate slobodnog vremena ili vam je neophodno više finansija, uvek možete da pokrenete svoj mali, privatni biznis

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U vremenu gde se brzo živi i kada moć društvenih mreža doseže velike razmere, možete biti kreatori sopstvenog marketinga, rasta vašeg biznisa i sl. 

 

Dakle, za neka zanimanja potrebno je više vremena da se razviju do većih razmera, ali sve zavisi i od toga koliko ste u istom dobri, koliko "pogađate" ciljne grupe, ili koliko je tržište zasićeno. 

 

Ovo su neka od zanimanja koja su pogodna za promovisanje preko društvenih mreža, a imaju potencijala da narastu:

 

  • Jedno od zanimanja koje se možete graditi iz nulte pozicije pa do velikog uspeha jeste influensig. Ono šta je problem sa ovim zanimanjem jeste da je tržište zasićenije nego prethodnih godina, ali u isto vreme to i ne mora da bude značajno ukoliko nađete način da se izdvojite od drugih. 

 

  • Uslužna zanimanja kao što su npr. frizer i šminker su vrlo isplativa da imate kao posao koji će zavisiti od vas, a onda i doneti više zarade sa mogućnošću proširenja posla. Naravno, sve zavisi od mesta gde poslujete. Može se desiti da tržište nije spremno za nove ljude. No, na vama je da se izborite da budete drugačiji, bolji ili pristupačniji od drugih, a da u isto vreme nudite dobru uslugu. 

 

  • Profili koji na društvenim mrežama prodaju konkretne proizvode umeju da imaju brži rast u smislu poslovanja, zato što nude konkretan proizvod. Dakle, ako prodajete garderobu, pravite nakit, šešire i sl. najčešće ćete brže rasti jer potražnja za takvim proizvodima je veća jer kupovina garderobe i nakita privlači više pažnje nego to da se svakodnevno šminkate itd... 

 

 

 

makonda-tracker