Od 15. maja do 7. juna 2017. godine

Tranzitni Merkur u znaku Bika, protiv negativne energije: Konačno ulazimo u mirnije dane

0

Nakon retrogradnog hoda i konjunkcije sa Uranom, koja se ponovila nekoliko puta, tranzitni Merkur se napokon vratio u znak Bika i tu će ostati do 7. juna...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Verovatno se svi sećate kraja aprila i samog početka maja i svih zavrzlama i nepredviđenih situacija koje su se tada desile. Od nepredvidivih vremenskih prilika, saobraćajnog kolapsa na svakom ćošku, preko problema sa računima, platnim prometom, internetom, sve do problema u svakodnevnoj komunikaciji... širok je spektar problema koje su nam zajednički prouzrokovali Merkur i Uran.

 

Međutim, sada ulazimo u nešto mirnije dane, bar kada su u pitanju životne oblasti kojima vlada Merkur. U mitologiji, Merkur je rimski pandan grčkom bogu Hermesu. Hermes je jedan od najmlađih bogova Olimpa, sin Zevsa i nimfe Maje. Hermes vlada svakom vrstom promene stanja, kretanjem, putovanjima. Glasnik je bogova, brzo se kreće prelazeći iz božanskog sveta u svet smrtnika i obrnuto. Pratilac je duša u zagrobni život.

 

Prevara im je u krvi: Ovi horoskopski znakovi nikada nisu verni svojim parnterima

 

Antički Grci su ga obožavali kao zaštitnika putnika, trgovaca, stočara, pesnika, govornika, pisaca, ali i varalica i lopova. Astrološki Merkur nosi sličnu simboliku, vlada svim kognitivnim procesima (razmišljanje, pisanje, čitanje, govor, čak i laganje). Simbol je male dece ( jer je Hermes među najmlađim bogovima Olimpa).

 

Vlada i saobraćajem, komunikacijama, kratkim putovanjima, izvršavanjem svakodnevnih obaveza, platnim prometom i prometom informacija, kreditnim karticama... Postavka Merkura u natalu nam ukazuje na nečiji način izražavanja tj. govor, gestikulaciju, način čitanja i pisanja i slično, a takođe i na odnos prema novcu, način vožnje, preciznost u svakom domenu.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker