Okrenite novi list

Koja je to toliko posebna uloga retrogradnog Merkura između 19. decembra 2016. i 8. januara 2017. godine?

0
Merkur će imati posebnu ulogu u podizanju lične svesti i shvatanju mudrosti. On putuje između čoveka i Svevišnjeg, između svetla i tame i prenosi bitne poruke, ne sudi nama i našim odlukama i zato ga treba posmatrati kao specijalnog glasnika koji je došao da nam prenese sve mudrosti, a na nama je da ih iskoristimo na pravi način.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ova planeta je i pre samog ulaska u retrogradnu fazu usporila i tako usporena ući će i u novu godinu. To znači da će se stvari odvijati malo sporije u prvom delu 2017. godine, a sve zbog toga što je čitava 2016. godina bila dosta teška za mnoge ljude, kojima Univerzum sada šalje malo više dodatnog vremena kako bi shvatili i procesuirali sve ono što ih je snašlo u prethodnoj godini, a promenilo život.

 

Iako se mnogi plaše retrogradnog Merkura, ovo je zapravo veoma moćan period velike tranzicije. Vreme kada treba da sednemo i raščistimo svu maglu oko sebe kako bismo videli pravu istinu naše duše. Merkur je planeta koja caruje komunikacijom.

 

Pronađite svoj znak i saznajte svoje tajno oružje: Srca osvajate SAMO OVOM osobinom

 

Kada je Merkur u normalnoj poziciji, on ostvaruje neverovatnu saradnju sa Suncem i donosi nam svetlo, a kada je u retrogradnoj fazi, pored usporavanja, prelazi u tamu podzemlja koje otkriva i najbolnije istine i burnu prošlost i zato ovu moć Merkura moramo da shvatimo kao istinsko podizanje sopstvene svesti, razumevanja svog "ja" i pronalaska svetlosti duboko u nama za koju je decembar idealno vreme da ispliva na površinu.

 

Ako imate neke stare misli, uverenja i konverzacije koje ste zakopali duboko u sebe, Merkur je tu da vam pomogne da zaronite u svoju dušu i upecate ih i jednom za svagda raščistite i prodišete, a sve to zarad višeg cilja. Vreme je da zastanete, pogledate i poslušate šta se zaista dešava oko vas i u vama.

 

Ako osećate negativan uticaj Merkura, to je znak da treba sagledati svaki životni aspekt. Zapitajte se šta vas muči, kome ili čemu želite da posvetite voje vreme ili pažnju.

 

makonda-tracker