U čemu nam pomaže prepoznavanje Venere

Ženstvena staklena cipelica je trag kako bi vas mogla pronaći ljubav: Venera savetuje da Princa ne uzimate zdravo za gotovo...

0
Kad sam bila mala, moja omiljena bajka bila je "Pepeljuga". Zapostavljena devojčica koja postaje princeza u mom dečijem svetu stvorila je brojne ideje. Na površini priče su predivna haljina, staklene cipelice i veličanstveni dvorac...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Upijala sam lepo ilustrovane slikovnice s različitim verzijama Pepeljuge, zamišljala raskošnu haljinu i sama je crtala, usvajajući ideju o tome kako je spoljašnji izgled veoma važan. Moda i odeća, kao i kult lepote danas igraju ogromnu ulogu, no mi, odrasle devojčice – Pepeljuge, Snežane ili Crvenkape – pravi smo svedoci da ni najlepša haljina ne znači sreću.

 

Tu je, naravno, i Princ koji obuhvata ideju o tome da romantična ljubav znači pravu sreću. Jer, tek Princ daje Pepeljugi pravo mesto u društvu, značaj i smisao postojanja. Međutim, za razliku od Pepeljuge, mi svoje mesto u svetu i svoj značaj možemo sagraditi same za sebe. Princ je svakako poželjan, a ljubav i dalje ostaje snažan pokretač naših želja. Poruka Pepeljuge bila je i da su čuda moguća, kako se preobražaj događa svakome od nas i izvlači – iz pepela – najlepše kvalitete koje posedujemo. Ali znajte, promene treba pokrenuti sam, svojom verom i svojim delovanjem.

 

Ništa nije slučajno: Kućni broj ima uticaj na nas! OVO nas podstiče i uči preko potrebnim lekcijama

 

Staklena cipelica koju Pepeljuga izgubi na stepenicama dvorca trag je koji je Princa doveo do nje. Staklena cipelica odličan je simbol vrednosti i nade. Posebna, jedinstvena, tako ženstvena, ona koja pripada samo njoj – staklena cipelica trag je koji ostavlja iza sebe kako bi je mogla pronaći ljubav!

 

Sve mi ostavljamo iza sebe staklene cipelice – svoja osećanja, dobra dela i podrške drugima, razna postignuća, znanja i veštine, kao i velike količine kolača koje same pečemo, svečanih ručakova koje pripremamo, gomile nade i ljubavi, a iznad svega - svoje neuništivo žensko srce.

 

I kad postoji stalni princ u našem životu, ne treba ga uzeti zdravo za gotovo... Čini mi se da je potrebno uvek iznova ostavljati iza sebe staklene cipelice, uvek iznova živeti svoju ženstvenost, pokazivati svoje vrednosti kao trag koji vodi do našeg srca.

 

U svakodnevnom životu žene imaju mnoge uloge. Posao i deca, porodični život, partnerski odnosi, ambicija i karijera, pa i proces starenja mogu nas udaljiti od naše ženske strane. Osećaj ženstvenosti izvor je snage i potrebno ga je negovati. Venera u natalnom horoskopu podseća nas na to što svakom od nas znači ženstvenost i kako je osnažiti.

 

Takođe, u astrologiji, Venera je simbol svega onoga što nalazimo u Pepeljugi: ljubavi, lepote, osećanja lične vrednosti, ženstvenosti i svega onoga čemu se nadamo u ljubavnoj vezi.

 

makonda-tracker