Đotiš horoskop za oktobar 2016. godine

Tajna koju otkriva vedska astrologija: Možda ipak spoznate da se ne radi o nesrećnoj ljubavi... Evo kako!

0
Merkur, Jupiter i Sunce su ovog meseca dobro postavljeni za posao i daju nam dobre poslovne mogućnosti. Sunce i Jupiter daju i odličnu kombinaciju za intuitivnost, koja je često od pomoći u poslovnim i emocionalnim odlukama. Merkur i Jupiter dobri su za proširivanje poslovnih znanja...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pod uticajem društvenih konvencija i straha, obično ne sagledavamo sve svoje mogućnosti, a ova kombinacija upravo govori o savladavanju veština i sticanju znanja koji nam mogu pomoći u poslu. Kada bismo obraćali pažnju na ovaj aspekt života, shvatili bismo da je devedeset posto poslovnih problema prouzrokovano nedostatkom znanja i potrebnih informacija. Kada nemamo Merkurove informacije, ulazimo u podređeni položaj, zato je jako važno iskoristiti ovakve tranzite.

 

Venera je dobro postavljena u prvom delu meseca i daje vetar u leđa ljubavi do 13. oktobra, a nakon toga ulazi u konjunkciju sa Saturnom. Venera u Škorpiji donosi potrebu za tajnovitošću, a sa Saturnom prepreke. To su one nedostupne ljubavi zbog kojih nastaju tragične priče koje ostavljaju gorak osećaj neispunjenosti.

 

Mesečni horoskop za oktobar 2016: Kome će ovo biti jedan od težih meseci, a kome se smeši nova ljubav?

 

Ipak, na dubljem nivou, kada bismo mogli sagledati ovaj tranzit, kada bismo zaista uneli sebe, mogli bismo spoznati da se ne radi o nesrećnoj ljubavi, već o Senci ili Saturnu koji stvara nevidljiv plašt nedostupnosti partnera koji nam se sviđa. U tom trenutku ne vidite da je telo reagovalo odbrambeno i da ovaj položaj ustvari znači strah od ljubavi.

 

Nedostupnost je ovde strah od povrede. Mikro pomake svog tela u susretu s emocijama koje je izazvao slučajni susret ne vidite jer vas niko to nije učio. Emocionalni susret izaziva sećanje na traumu lošeg odnosa, što ustvari znači da je tranzit Saturna i Venere sećanje na prošle izgubljene karmičke ljubavi, pogotovo one tajne, ali u pozadini Saturn daje mogućnost osveštavanja traumatičnih emocija proizašlih iz loših odnosa.

 

Sunce 17. oktobra ulazi u đotišu u znak Vage, a to znači da povećava tvrdoglavost, ali istovremeno stvara želju i mogućnost da se problemi rešavaju kroz saradnju. Budući da je u Vagi Sunce slabo, ono može svoj najveći potencijal ostvariti kroz udruživanje i akcije koje se odnose na društvo ili prijatelje.

 

Jesenji horoskop: Dva pomračenja napravila su zanimljiv obrt... Da li ste spremni?

 

Tome će pomoći tranzit Merkura koji će se pridružiti Suncu 21. oktobra i svojom komunikacijom povećati mogućnosti saradnje i kontakata s drugima, što stvara i dobre poslovne prilike. Povećane su mogućnosti za sklapanje poslova onima koji rade na terenu, putuju i biće otvoreni za saradnju i upoznavanje novih klijenata.

 

Oktobar nam, dakle, daje dobre poslovne prilike, prvi deo meseca veoma je dobar za sticanje novih veština i odnose, druga polovina meseca lošija je za ljubav. Jasno, nije loša ako shvatite da je Saturn onaj koji produbljuje ljubav, ako zaista počnete posmatrati stvarne razloge onoga što zovemo nesrećnim ljubavima, a to je uočavanje senovitih projekcija straha od ljubavi.

 

Oktobar 2016. godine biće mnogo mirniji od septembra. Prva polovina meseca dobra je za odnose, Merkur je odličan za poslove i planiranja, a Mars daje snagu za napredak i za poslovni uzlet. Dani u kojima bi trebalo izbegavati važnije odluke su 5, 6. i 30. oktobar, to su lošiji dani za delovanje i veće životne izbore...

makonda-tracker